• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lasten nallesämpylät

Lasten nallesämpylät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 30 kpl
  • 30 - 60 min
  • 213 kcal / 100 g

Ainekset

n. 30 kpl

Koristelu

    • rusinoita

Voitelu

    • kananmunaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä kuumemmaksi (+42 asteiseksi). Sekoita pieneen määrään jauhoja kuivahiiva ja suola. Vatkaa veteen jauhoseos. Lisää jauhoja sekoittaen. Lisää öljy ja siirappi. Alusta taikinaan jauhoja niin, että taikina on pehmeää ja kimmoisaa. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
  2. Jaa taikina neljään osaan ja kolme osaa edelleen jokainen 10 palaan. Pyörittele palaset pyöreiksi pikkusämpylöiksi ja tee lopputaikinasta pienet korvannipukat nalleille. Painele rusinat silmiksi. Kohota nallet hyvin liinan alla ja voitele munalla kiiltäviksi. Painele vielä rusinoita, jotta ne pysyvät paikoillaan paistamisen aikana.
  3. Paista 225 asteessa keskitasolla noin 10 minuuttia. Halkaise nallesämpylät jäähtyneenä ja voitele esimerkiksi tuorejuustolla. Täytä salaatilla ja kurkulla.

Ravintosisältö per 100 g

  • 213 kcal891 kJ
  • Proteiinia6,74 g
  • Hiilihydraatteja34,2 g
  • Rasvaa5,26 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1