• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lasten pellepizzat

Lasten pellepizzat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 kpl
  • 30 - 60 min
  • 99,6 kcal / 100 g

Ainekset

4 kpl

Täyte

Koristelu

    • 1/2punaista paprikaa
    • 1/2vihreää paprikaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä kuumemmaksi (+42 asteiseksi). Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja sekoita jauhoseosta veteen puuhaarukalla vatkaten. Lisää suola ja öljy. Alusta taikinaan loput jauhot niin, että taikina on kimmoisaa ja käsistä irtoavaa. Peitä kulho ja kohota taikinaa lämpimässä vedottomassa paikassa puolisen tuntia. Valmistele sillä aikaa täytteet.
  2. Valuta tomaattimurskaa hieman ja mausta murska pizzamausteella. Puhdista herkkusienet ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi esim. munaleikkurilla. Viipaloi paprikat. Jätä punaisesta paprikasta suun muotoiset kaarevat viipaleet erikseen. Leikkaa vihreän paprikan päistä pellelle isot silmät. Valuta ananaspalat siivilässä hyvin. Suikaloi kinkku.
  3. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa neljään osaan. Kauli taikinapalat pyöreiksi pizzapohjiksi leivinpaperille kahdelle pellille. Pizzapohjat saavat olla niin isoja kuin pellille mahtuu. Peitä pizzapohjat tomaattimurskalla. Ripottele päälle herkkusieniä, paprikaa, ananasta, kinkkua, pizzamaustetta ja juustoraastetta. Paina juustoraasteen päälle pellelle suu ja silmät.
  4. Paista pellepizzoja 225 asteessa alimmalla tasolla noin 15 minuuttia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 99,6 kcal417 kJ
  • Proteiinia5,09 g
  • Hiilihydraatteja12,3 g
  • Rasvaa3,33 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1