• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lasten perhoskakku

Lasten perhoskakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

16 annosta

Pohja

    • 4 1/2dlvehnäjauhoja
    • 3dlsokeria
    • 3tlleivinjauhetta
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 1sitruunan raastettu kuori
    • 50gvoita tai margariinia
    • 2 3/4dlmaitoa
    • 1sitruunan mehu

Vuokaan

    • voita tai margariinia
    • Pirkka korppujauhoja

Kostutus

    • 1 1/2dlPirkka omenatäysmehua

Täyte

Koristeeksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota pienehkö (2 l) kakkuvuoka. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja sitruunan raastettu kuori kulhossa. Sulata rasva ja sekoita siihen maito. Yhdistä jauho-, rasvaseos ja sitruunan mehu hyvin sekoittaen. Älä kuitenkaan sekoita sitkeäksi. Kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa alatasolla 30-35 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa kakku.
  2. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan ja kostuta omenamehulla. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Viipaloi kohmeiset mansikat kakun väliin. Levitä kermarahkasta täytteeksi noin 1/3, loppu jää kakun päälle. Pidä täytettyä kakkua painon alla kylmässä noin 1/2 tuntia.
  3. Jaa kakku kahtia ja aseta puolikkaat tarjoiluvadille, kuten perhosen siivet. Peitä perhonen rahkaseoksella. Koristele karkeilla ja pistä mehupillin pätkät tuntosarviksi.

Tiesitkö että...

Vinkki! Mansikan voit korvata esimerkiksi persikalla.

Ravintosisältö per 100 g

  • 173 kcal724 kJ
  • Proteiinia4,31 g
  • Hiilihydraatteja24,7 g
  • Rasvaa7,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille6