• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lasten purjevenekakku

Lasten purjevenekakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 annosta
  • yli 60 min
  • 239 kcal / 100 g

Ainekset

20 annosta

Kakkupohjat

    • 6Pirkka kananmunaa
    • 3dlsokeria
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 1dlPirkka perunajauhoja
    • 2tlPirkka leivinjauhetta

Kostutus

    • 2dlPirkka omenatäysmehua

Täyte

    • 1tlk(125 g)päärynäsosetta
    • 2tlk(á 425 g)Pirkka päärynänpuolikkaita
    • 3dlPirkka vispikermaa
    • 1tlk(250 g)Pirkka maitorahkaa
    • 1/2dlsokeria
    • 2tlPirkka vanilliinisokeria

Kuorrutus ja koristelu

Valmistus

yli 60 min
  1. Piirrä ensin purjeveneen kaavat. Uunipelti on mittana. Muokkaa kaava omalle uunipellillesi sopivaksi.
  2. Valmista aineksista kaksi torttulevyä erikseen. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vaahdota 3 huoneenlämpöistä munaa ja 1 1/2 dl sokeria. Sekoita keskenään 1 dl vehnäjauhoja ja 1/2 dl perunajauhoja sekä 1 tl leivinjauhetta. Lisää seos sihdin läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin. Kaada taikina leivinpaperilla suojattuun uunipannuun. Paista 225 asteessa keskitasolla noin 8 minuuttia.
  3. Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja irrota paistossa käytetty paperi. Valmista toinen torttulevy samalla tavalla. Peitä torttulevyt kuivumisen estämiseksi pyyheliinoilla tai muovilla.
  4. Täytettä varten sekoita keskenään päärynäsose ja vadelmahillo. Kuutioi valutetut päärynät pieniksi kuutioiksi. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään rahka, sokeri, vanilliinisokeri, päärynäkuutiot ja kermavaahto. 5. Leikkaa molemmat torttulevyt veneen osiksi kaavojen mukaan. Veneen runkoon tulee kaksi täytekerrosta, muihin osiin yksi täytekerros. Pane veneen ja jollan pohjakerrokset tarjottimelle tai pellille. Peitä tarjoiluvati ensin foliolla ja sitten muovikelmulla.
  5. Kostuta kaikki osat pullasudilla omenamehulla. Sivele osat päärynä-vadelmaseoksella. Levitä päälle rahkatäyte (muista, että täytettä tulee vielä ison veneen runko-osan toiseen väliin). Nosta täytteen päälle kansikerros. Levitä runko-osalle vielä täytettä ja asettele päälle kolmas torttulevy. Leikkaa torttupalat niin, että ne muodostavat yhtenäisen pinnan.
  6. Vaahdota kuorrutukseen tuleva kerma ja mausta sokerilla sekä vanilliinisokerilla. Peitä purjeveneen ja jollan pinta kermavaahdolla. Koristele karkeilla ja lakritsikastikkeella. Laivan nimenä voisi olla syntymäpäiväsankarin nimi. Pistä kakkuun vielä halutessasi kaksi kynttilää. Vinkki: Karuselli-karkkeja voi näppärästi leikata saksilla kapeammiksi. Näin karkeista on helppo muodostaa nimi.

Ravintosisältö per 100 g

  • 239 kcal999 kJ
  • Proteiinia4,01 g
  • Hiilihydraatteja34,3 g
  • Rasvaa10,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1