• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lasten satulinnakakku

Lasten satulinnakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 1 annosta
  • yli 60 min
  • 283 kcal / 100 g

Ainekset

1 annosta

Vaalea kääretorttu

    • 3(à 60 g)kananmunaa
    • 2dlsokeria
    • 1dlvehnäjauhoja
    • 1dlperunajauhoja

Tumma kääretorttu

    • 3(à 60 g)kananmunaa
    • 2dlsokeria
    • 3/4dlvehnäjauhoja
    • 2rklkaakaojauhetta (tummaa)
    • 1dlperunajauhoja

Täyte

    • 2tlk(à 125 g)aprikoosia soseena

Tornien kuorrutus

    • 2dlvispikermaa
    • 1tlk(250 g)maitorahkaa
    • 1/2dlsokeria
    • 2tlvanilliinisokeria

Koristelu

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista kääretortut edellisenä päivänä jääkaappiin. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Vaahdota vaaleaa kääretorttua varten huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja perunajauhot ja lisää ne siivilän läpi kevyesti sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Sekoita vain juuri ja juuri sekaisin. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 7 minuuttia. Kumoa kääretorttulevy leivinpaperille, jonka pinnalle on ripoteltu sokeria. Irrota paistopaperi.
  2. Valmista tumma kääretorttulevy samoin, mutta korvaa osa vehnäjauhoista kaakaojauheella. Puolita tumma levy. Toisesta puolikkaasta tulee linnanpiha ja toisesta pieni kääretorttu. Kiepsauta kääretorttulevyt vielä kerran ympäri niin, että paistopinta tulee päälle. (Tällöin tornien kuorrutus pysyy paremmin karheassa pinnassa.
  3. Levitä täytteeksi aprikoosisose ja kääri levyt leivinpaperin avulla tiukalle rullalle saumapuoli alas. Pane tortut jääkaappiin.
  4. Ennen kun alat rakentaa linnaa, varaa kaikki rakennusmateriaalit valmiiksi. Valmista tornien kuorrutus vaahdottamalla kerma ja sekoittamalla vaahdon joukkoon rahka, sokeri ja vanilliinisokeri.
  5. Askartele kakkupaperista tornien huiput lipputankoineen. Pane linnanpiha isolle vadille tai tarjottimelle. Ota tornien kohdalta pihasta pois pyöreät palat lasilla tai torttumuotilla. Kiekkojen pitää olla halkaisijaltaan kääretorttujen kokoiset. Takatorneiksi tulee kaksi 10 cm korkeaa vaaleaa kääretorttutornia ja eteen kaksi 7 cm korkeaa tummaa tornia. Voit asettaa pihasta leikatut kiekot takapihalle päällekkäin matalaksi torniksi tukemaan korkeita torneja.
  6. Leikkaa ylimääräisestä kääretortusta portti ja aitaan holveja. Rakenna aita pihan ympärille suklaavohveleista. Pystytä varsinainen linnarakennus juuri ennen H-hetkeä. Peitä tornit kerma-rahkalla ja koristele kuvan mukaan mahdollisimman ripeästi, sillä tornien pinta alkaa valua lämmetessään. Käytä koristeiden kiinnityksessä tarpeen mukaan apuna sokerikuorrutetta.

Ravintosisältö per 100 g

  • 283 kcal1 190 kJ
  • Proteiinia4,25 g
  • Hiilihydraatteja45,9 g
  • Rasvaa8,92 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2