• Erityisruokavaliot

Latva-artisokan käsittely ja keittäminen

Latva-artisokan käsittely ja keittäminen
Reseptin teki kumppani
  • yli 60 min

Ainekset

    • 1kgkuorittuja lanttuja
    • 1kuorittu sipulia
    • 1 1/2-2tlsuolaa
    • 1/2-1tlrouhittua valkopippuria
    • 1/2siirappia
    • 30gmargariinia tai voita
    • 1pkt(400 g)peruna-ruistaikinaa tai Sunnuntai piirakkataikinaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa lanttupalat ohuiksi viipaleiksi.
  2. Halkaise sipuli ja viipaloi puolikkaat.
  3. Pane viipaleet suureen kulhoon, ripottele suola ja rouhittu valkopippuri päälle ja sekoita hyvin.
  4. Anna seistä huoneenlämmössä 30-60 minuuttia.
  5. Sulata staikina huoneenlämmössä sillä aikaa.
  6. Kaada kasvispalat isoon, voideltuun uunivuokaan.
  7. Valuta siirappi päälle ja vedä jääkaappikylmästä voista ohuita lastuja pinnalle.
  8. Kauli 2/3 osaa taikinasta kulhon kokoiseksi levyksi ja nosta se lanttupalojen päälle.
  9. Pyöritä lopusta taikinasta ohuet kierteiset nauhat ja nosta ne taikinakannen päälle reunakoristeeksi.
  10. Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
  11. Alenna lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 90 minuuttia.
  12. Jos pinta tuntuu tummuvan liikaa, aseta alumiinifolio taikinakannen päälle kevyesti.
  13. Tarjoa höyryävän kuumana.

Kommentoi

Arvosana reseptille