• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lehtipihvit ja vihannessalaatti

Tarjoa lehtipihvit raikkaan salaatin ja helpon punaviinikastikkeen kanssa. Herkullinen ateria on helppo valmistaa.
Lehtipihvit ja vihannessalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 74 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 4kpl(n. 500 g)naudan ulkofileelehtipihvejä
    • suolaa
    • mustapippuria
    • öljyä

Pippuri-punaviinikastike

    • 1tlk(2 dl)pippurikastiketta
    • 1dlpunaviiniä
    • 2rklmustaherukkahyytelöä

Vihannessalaatti

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota pihvit huoneenlämpöön vähintään 1/2 tuntia ennen valmistamista. Paista pihvit kuumassa parilassa tai pannussa tilkassa öljyä noin 1-2 minuuttia kummaltakin puolelta välillä kääntäen. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla.
  2. Kaada pippurikastike pieneen kattilaan. Mausta punaviinillä ja mustaherukkahyytelöllä maun mukaan. Keitä kastiketta kokoon viitisen minuuttia.
  3. Suikaloi salaatti ja kurkku sekä halkaise kirsikkatomaatit. Sulata maissit. Valuta persikanpuolikkaista liemi ja leikkaa persikat lohkoiksi. Hienonna valutetut hillosipulit.
  4. Lado salaattiainekset vadille suikaloidun salaatin päälle. Kaada kastike salaatin joukkoon. Koristele tuoreilla basilikan lehdillä. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita ja tuoretta leipää.

Ravintosisältö per 100 g

  • 74 kcal310 kJ
  • Proteiinia1 g
  • Hiilihydraatteja9 g
  • Rasvaa4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille