Leivo jalkapallokentällinen mokkapaloja!

Jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut 2014 pelataan Brasiliassa 12.6.–13.7. Virittäydy brasilialaiseen jalkapallohuumaan leipomalla jalkapallokentällinen mokkapaloja.

Appelsiinin mehevöittämät mokkapalat koristellaan jalkapallofanien lempipaikaksi. Ruohokenttä syntyy vihreästä strösselistä ja kenttäviivat piirretään valkoisella sokerikuorrutteella. Koristelun viimeistelee 12 sokerista jalkapallokuviota.

Appelsiiniset mokkapalat

12 palaa

Pohja

  • 150 g Pirkka meijerivoita tai leivontamargariinia
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl Pirkka vanilliinisokeria
  • 1 dl appelsiinitäysmehua


Kuorrutus

  • 50 g Pirkka meijerivoita tai leivontamargariinia
  • n. 1/2 dl appelsiinitäysmehua tai vahvaa kahvia
  • n. 4 dl tomusokeria
  • 2 rkl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)


Pinnalle

  • n. 1 dl Pirkka appelsiinimarmeladia
  • 1 pkt (143 g) Dr. Oetker Football kit -koristerakeita


1.    Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä.
2.    Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää rasva varovasti sekoittaen.
3.    Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi vuorotellen mehun kanssa. Vältä turhaa sekoittamista.
4.    Levitä taikina voideltuun suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (esim. Teema-vati) ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia.
5.    Sulata kuorrutuksen rasva kattilassa. Lisää joukkoon mehu, tomusokeri sekä kaakaojauhe.
6.    Levitä jäähtyneelle piirakkapohjalle ensin ohut kerros appelsiinimarmeladia, sitten pehmeä kuorrute. Koristele heti koristerakeilla jalkapallokentäksi.

Katso myös

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.