Raparperipiirakka, kesän maku

Viis västäräkeistä ja pääskysistä - ensimmäinen lusikallinen ihanan kirpsakkaa raparperipiirakkaa on varma merkki alkavasta kesästä. Versioita piirakasta löytyy yhtä montaa kuin tekijöitäkin. Osa on ihastunut murotaikinapohjaan, joku taas upottaa raparperinsa mieluiten pullataikinaan. Helppo raparperipiirakka onnistuu taatusti kokemattomammaltakin leipurilta, ja pellillinen piirakkaa ruokkii isommankin porukan mökkivieraita.

Leikittele rohkeasti

Raparperipiirakassa ei välttämättä tarvitse olla pelkkää raparperia  heitä rohkeasti sekaan marjoja, tai hunnuta piirakka marengilla. Vadelmat tai mansikat tasapainottavat raparperin kirpeää makua hienosti. Raparperipiirakka valmistuu luontevasti myös keikauskakun tapaan, kermaviili- tai rahkatäytteisenä tai vaikkapa kinuskisena versiona. Vieraat hurmaat takuuvarmasti, kun taiteilet piirakan päälle vielä taikinaruudukon. 

Raparperipiirakan lisukkeet

Jos piirakka tuntuu kaipaavan kyytipoikaa, on perinteinen vaniljakastike erehtymätön valinta. Pientä vaihtelua kaivatessasi voit raikastaa vaahdon jogurtilla, tai silputa mausteeksi tuoretta minttua. Ja kukapa estäisi nauttimasta piirakan kaverina marjakastiketta – helpoiten se syntyy surauttamalla kotimaisia pakastemansikoita tai -vadelmia soseeksi! Myös jäätelö maistuu piirakan kanssa – mitä jos tällä kertaa tekisit sen itse?

Raparperipiirakan monet muodot

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Muut ihanat raparperiherkut

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.