Täytekakku – Leivonnaisten kuohkea kuningatar

Täydellinen täytekakku on makea, kuohkea, sopivasti kostutettu ja täytetty ja pysyy moitteettomasti kasassa. Kauniin kakun kruunaavat upeat kakkujen koristeet. 

Kakkutaikina

Perinteinen täytekakku eli sokerikakkupohja leivotaan kananmunista, sokerista, vehnäjauhosta sekä leivinjauheesta. Entä kuinka monelle täytekakku riittää? Kakun riittoisuus riippuu sekä täytteiden että kakkutaikinan kananmunien määrästä.

Onnistuneen täytekakun salaisuus piilee taikinan kuohkeudessa. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri aina sähkövatkaimella tai yleiskoneella. Jauhoseos kannattaa sihdata, jotta taikinaan ei tule jauhopaakkuja. 

Kakun kostutus ja täytteet

Maukas ja mehevä kakku ei synny ilman riittävää kostutusta. Käytä kakunkostukkeena vaniljasokerilla maustettua maitoa, hedelmämehua, sokeroitua ja laimennettua sitruunamehua tai virvoitusjuomia. Pieni likööri-, konjakki- tai rommilisä kostutusliemessä antaa kakulle uutta makua.

Herkullinen täytekakun täyte syntyy hillosta, marjoista tai hedelmistä, joiden päälle on levitetty kermavaahtoa tai rahka–kermaseosta. Sekoita kermavaahdon sekaan rouhittua suklaata tai manteli- tai pähkinärouhetta. Täytekakku kannattaa kostuttaa ja täyttää tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta maut ehtivät tasoittua.

Kakun koristeet

Täytekakun koristelussa vain mielikuvitus on rajana! Täytekakku kannattaa koristella samana päivänä, kuin kakku tarjoillaan. Käytä koristeluun mansikoita, vadelmia, ananasta tuoreita marjoja ja sitruunamelissan- tai mintunlehtiä sekä syötäviä kukkiaPursotus antaa kakulle juhlavuutta, kokeile vaikkapa ruusupursotusta. Myös suklaasta ja sokerimassasta syntyy näyttäviä koristeita.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.