Lettutaikinan perusohjeReseptin takana kumppani

Lettutaikinan perusohje

Makoisat letut maistuvat niin kesällä kuin talvella. Perusohje sopii hyvin suolaisille ja makeille täytteille ja sitä on helppo varioida.

Ainekset

4 annosta
    • 5dlesim. vehnäjauhoja, sämpyläjauhoja, spelttijauhoja
    • 1-2tlsuolaa
    • 1lmaitoa tai vichyä (tai 1 osa maitoa, 1 osa vichyä)
    • 4kananmunaa

Paistamiseen:

    • voita, margariinia tai öljyä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lisää neste kerralla ja sekoita rivakasti. Anna taikinan turvota 15-30 minuuttia. Lisää kananmunat ja sekoita sileäksi.
  2. Paista letut margariinissa tai voissa. Voit käyttää paistamiseen myös voi- tai margariini-öljyseosta tai paistaa letut öljyssä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Käytä jälkiruokalettutaikinan maustamiseen sokereita tai siirappeja ja kanelia, inkivääriä tai kardemummaa. Sekoita muurikkalettutaikinaan sekä ohra- että vehnäjauhoja.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,79/kpl
    0,79/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,35/kpl
    4,70/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    2,29/kpl
    3,95/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    3,89/kpl
    3,81/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille49 arvostelua
  • Lende7.6.2022

    Olipa helppo ja hyvä ohje ja voi muunnella makuja mielensä mukaa n tai täytteitä.

  • Tamara25.1.2022

    Ensimmäisen ja viimeisen kerran valmistin lettutaikinan lisäämällä koko nesteen kerralla jauhojen päälle! Ei ollut kiva syödä jauhoklimppejä sisältäviä lettuja - en ole klimppisopastakaan koskaan tykännyt.

  • Pamppuliini5.3.2017

    Ok.

  • ...4.3.2017

    Ihmettelen miksi tähän ei tule sokeri

  • K-Kuluttajapalvelu4.3.2017

    Hei, peruslettutaikinalla tehtyjä lettuja voi syödä sekä suolaisilla, että makeilla täytteillä. Jälkiruokalettutaikinan voi halutessaan maustaa sokerilla.