• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Lettutaikinan perusohjeReseptin teki kumppani

Lettutaikinan perusohje

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 5dlesim. vehnäjauhoja, sämpyläjauhoja, spelttijauhoja
    • 1-2tlsuolaa
    • 1lmaitoa tai vichyä (tai 1 osa maitoa, 1 osa vichyä)
    • 4kananmunaa

Paistamiseen:

    • voita, margariinia tai öljyä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mittaa jauhot ja suola kulhoon.
  2. Lisää neste kerralla ja sekoita rivakasti.
  3. Anna taikinan turvota 15-30 minuuttia.
  4. Lisää kananmunat ja sekoita sileäksi.
  5. Paista letut margariinissa tai voissa.
  6. Voit käyttää paistamiseen myös voi- tai margariini-öljyseosta tai paistaa letut öljyssä. Vinkki! Käytä jälkiruokalettutaikinan maustamiseen sokereita tai siirappeja ja kanelia, inkivääriä tai kardemummaa. Sekoita muurikkalettutaikinaan sekä ohra- että vehnäjauhoja."

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 10 arvostelua
  • Pamppuliini5.3.2017

    Ok.

  • ...4.3.2017

    Ihmettelen miksi tähän ei tule sokeri

  • K-Kuluttajapalvelu4.3.2017

    Hei, peruslettutaikinalla tehtyjä lettuja voi syödä sekä suolaisilla, että makeilla täytteillä. Jälkiruokalettutaikinan voi halutessaan maustaa sokerilla.