
Lettutaikinan perusohje
Makoisat letut maistuvat niin kesällä kuin talvella. Perusohje sopii hyvin suolaisille ja makeille täytteille ja sitä on helppo varioida.
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 5dlesim. vehnäjauhoja, sämpyläjauhoja, spelttijauhoja
- 1-2tlsuolaa
- 1lmaitoa tai vichyä (tai 1 osa maitoa, 1 osa vichyä)
- 4kananmunaa
Paistamiseen:
- voita, margariinia tai öljyä
Valmistus
30 - 60 min- Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lisää neste kerralla ja sekoita rivakasti. Anna taikinan turvota 15-30 minuuttia. Lisää kananmunat ja sekoita sileäksi.
- Paista letut margariinissa tai voissa. Voit käyttää paistamiseen myös voi- tai margariini-öljyseosta tai paistaa letut öljyssä.
Tiesitkö että...
Vinkki! Käytä jälkiruokalettutaikinan maustamiseen sokereita tai siirappeja ja kanelia, inkivääriä tai kardemummaa. Sekoita muurikkalettutaikinaan sekä ohra- että vehnäjauhoja.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Kommentoi
Olipa helppo ja hyvä ohje ja voi muunnella makuja mielensä mukaa n tai täytteitä.
Ensimmäisen ja viimeisen kerran valmistin lettutaikinan lisäämällä koko nesteen kerralla jauhojen päälle! Ei ollut kiva syödä jauhoklimppejä sisältäviä lettuja - en ole klimppisopastakaan koskaan tykännyt.
Ok.
Ihmettelen miksi tähän ei tule sokeri
Hei, peruslettutaikinalla tehtyjä lettuja voi syödä sekä suolaisilla, että makeilla täytteillä. Jälkiruokalettutaikinan voi halutessaan maustaa sokerilla.