Lettutaikinan perusohjeReseptin takana kumppani

Lettutaikinan perusohje

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Makoisat letut maistuvat niin kesällä kuin talvella. Perusohje sopii hyvin suolaisille ja makeille täytteille ja sitä on helppo varioida.

    Ainekset

    4 annosta
    5 dl
     
    esim. vehnäjauhoja, sämpyläjauhoja, spelttijauhoja
    tai
    1–2 tl
     
    suolaa
    tai
    1 l
     
    maitoa tai vichyä (tai 1 osa maitoa, 1 osa vichyä)
    tai
    4
     
    kananmunaa
    tai

    Paistamiseen

     
    voita, margariinia tai öljyä
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    515 kJ / 123 kcal
    Rasva
    2,5 g
    josta tyydyttynyttä
    1 g
    Hiilihydraatit
    18,4 g
    josta sokereita
    3,3 g
    Proteiini
    6 g
    Suola
    0,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lisää neste kerralla ja sekoita rivakasti. Anna taikinan turvota 15–30 minuuttia. Lisää kananmunat ja sekoita sileäksi.

    Paista letut margariinissa tai voissa. Voit käyttää paistamiseen myös voi- tai margariini-öljyseosta tai paistaa letut öljyssä.

    Vinkki! Käytä jälkiruokalettutaikinan maustamiseen sokereita tai siirappeja ja kanelia, inkivääriä tai kardemummaa. Sekoita muurikkalettutaikinaan sekä ohra- että vehnäjauhoja.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 2,09/kpl
      2,09/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka kevytmaito 5dl
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/l
    • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
      Hinta 4,55/kpl
      11,37/kg
    • Plussa-etu −14 %
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,79/kpl
      0,90/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (1,05/kg)
    • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 3,55/kpl
      1,78/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
      Hinta 0,95/kpl
      0,95/l
    • Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
      Hinta 1,69/kpl
      1,13/l
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Oivariini 400g normaalisuolainen
      Hinta 3,29/kpl
      8,23/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,2 (87 arviota)

    • Lende
      1 vuosi sitten
      Olipa helppo ja hyvä ohje ja voi muunnella makuja mielensä mukaa n tai täytteitä.
    • Tamara
      2 vuotta sitten
      Ensimmäisen ja viimeisen kerran valmistin lettutaikinan lisäämällä koko nesteen kerralla jauhojen päälle! Ei ollut kiva syödä jauhoklimppejä sisältäviä lettuja - en ole klimppisopastakaan koskaan tykännyt.
    • Pamppuliini
      6 vuotta sitten
      Ok.
    • ...
      6 vuotta sitten
      Ihmettelen miksi tähän ei tule sokeri
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Hei, peruslettutaikinalla tehtyjä lettuja voi syödä sekä suolaisilla, että makeilla täytteillä. Jälkiruokalettutaikinan voi halutessaan maustaa sokerilla.