• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lihapullat pekoni-sipulikastikkeessa

Yrttiset lihapullat saavat helpon kastikkeen maustetusta ruokakermasta.
Lihapullat pekoni-sipulikastikkeessa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 330 kcal / annos (190g)

Ainekset

4 annosta
    • 1pkt(400 g)Pirkka naudan jauhelihaa 10 %
    • 1dlvettä
    • 1(100 g)sipuli
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1/2rklöljyä
    • 1kananmuna
    • 1tlbasilikaa
    • 1tloreganoa
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1/2rklöljyä
    • 1tlk(250 ml)Flora Ruoka pekoni & sipuli -ruokakermaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mittaa vesi ja kaurahiutaleet kulhoon. Sekoita ja anna turvota noin 10 minuuttia.
  2. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää kaurahiutaleseoksen joukkoon sipulit, muna, mausteet ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Pyöritä murekemassasta kostutetuin käsin 24 lihapullaa. Paista lihapullat rasvassa kahdessa erässä pannulla kypsiksi.
  4. Lisää kypsien lihapullien kanssa pannulle maustettu ruokakerma ja kuumenna kiehuvaksi. Hienonna pinnalle tuoretta basilikaa. Tarjoa perunasoseen kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 190g100 g

  • 330 kcal1 390 kJ
  • Proteiinia20 g
  • Hiilihydraatteja7 g
  • Rasvaa25 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua
  • Kuluttajapalvelu8.2.2016

    Kotikokki, kastikkeeseen käytetään Flora Ruoka pekoni & sipuli -ruokakermaa. :)

  • Kotikokki6.2.2016

    Missähän se pekoni tässä on