• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Limetti-katkarapukala

Limetillä ja katkaravuilla kuorrutetusta uunilohesta valmistuu helppo ja maistuva ateria. Tarjoa limetti-katkarapukala perunasoseen kanssa.
Limetti-katkarapukala
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 138 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 1(580 g)Pirkka kirjolohifilee, ruodoton (sis. suolaa 1 %)
    • 2rkllimetin- tai sitruunanmehua
    • ripausmustapippuria
    • n. 1/2dlruohosipulia hienonnettuna

Koristeeksi

    • 1limetti
    • ruohosipulia

Valmistus

alle 30 min
  1. Nosta filee voideltuun vuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta limetinmehulla, pippurilla ja ruohosipulilla. Kypsennä 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  2. Ota vuoka uunista ja levitä jäiset katkaravut kalan päälle. Jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja katkaravut ovat kuumentuneet. Koristele kala limettiviipaleilla ja ruohosipulilla. Tarjoa perunasoseen ja ruisleivän kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 138 kcal579 kJ
  • Proteiinia14,6 g
  • Hiilihydraatteja0,38 g
  • Rasvaa8,74 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1