Limevanukas Jaffa Vihreä Omena –hyytelölläReseptin teki kumppani

Limevanukas Jaffa Vihreä Omena –hyytelöllä

Limeposset on limetinmehulla hyydytetty pehmeä limevanukas. Ihanan raikas jälkiruoka saa pintaansa omenaisen hyytelön sekä omena-minttusalaatin. Resepti: Olo Tuomas Vierelä

  • 8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8 annosta

Limevanukas

Jaffa Vihreä Omena -hyytelö

    • 3dlHartwall Jaffa Vihreä Omena -virvoitusjuomaa
    • 3liivatelehteä
    • 2rklsitruunanmehua

Omena-minttusalaatti

    • 1(200 g)vihreä omena (Granny Smith)
    • 1ruukkutuoretta minttua
    • 1/2rklsitruunankuorta raastettuna
    • 1dlHartwall Jaffa Vihreä Omena -virvoitusjuomaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa kerma ja sokeri pieneen kattilaan. Keitä noin 3 minuuttia, samalla sekoittaen. Seos saa reilusti poreilla.
  2. Siirrä kattila liedeltä. Sekoita noin 1 rkl kermaseosta limetinmehun joukkoon, seos saa juoksettua. Kaada limettiseos sen jälkeen ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon samalla sekoittaen.
  3. Jaa massa laakeisiin jälkiruokakulhoihin ja nosta ne hyytymään jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi.
  4. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
  5. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi mikrossa. Sekoita joukkoon puristetut liivatelehdet. Sekoita lämmin liivateseos huoneenlämpöisen virvoitusjuoman joukkoon.
  6. Anna jäähtyä hetki ja kaada tämän jälkeen massa varovasti vanukkaiden päälle. Siirrä kulhot takaisin kylmään hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi, kunnes pinta on hyytynyt.
  7. Kuori omenat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Mausta omenat sitruunankuorella, hienonnetulla mintulla ja Vihreä Omena -virvoitusjuomalla. Lusikoi salaatti jälkiruoan pinnalle ja koristele pienillä mintunlehdillä. Limevanukas löystyy huoneenlämmössä sekä pitkään jääkaapissa säilytettäessä, joten tarjoathan sen heti.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua