Uusille lataajille 5 € Plussa-rahaa

Limevanukas Jaffa Vihreä Omena –hyytelöllä

Katso myös
Limeposset on limetinmehulla hyydytetty pehmeä limevanukas. Ihanan raikas jälkiruoka saa pintaansa omenaisen hyytelön sekä omena-minttusalaatin. Resepti: Olo Tuomas Vierelä

Limevanukas

2 tlk (à 2 dl)
Pirkka laktoositonta vispikermaa
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
limetinmehua

Jaffa Vihreä Omena -hyytelö

3 dl
Hartwall Jaffa Vihreä Omena -virvoitusjuomaa
3
liivatelehteä
2 rkl
sitruunanmehua

Omena-minttusalaatti

1 (200 g)
vihreä omena (Granny Smith)
1 ruukku
tuoretta minttua
1/2 rkl
sitruunankuorta raastettuna
1 dl
Hartwall Jaffa Vihreä Omena -virvoitusjuomaa
  • 1. Mittaa kerma ja sokeri pieneen kattilaan. Keitä noin 3 minuuttia, samalla sekoittaen. Seos saa reilusti poreilla.
  • 2. Siirrä kattila liedeltä. Sekoita noin 1 rkl kermaseosta limetinmehun joukkoon, seos saa juoksettua. Kaada limettiseos sen jälkeen ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon samalla sekoittaen.
  • 3. Jaa massa laakeisiin jälkiruokakulhoihin ja nosta ne hyytymään jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi.
  • 4. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
  • 5. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi mikrossa. Sekoita joukkoon puristetut liivatelehdet. Sekoita lämmin liivateseos huoneenlämpöisen virvoitusjuoman joukkoon.
  • 6. Anna jäähtyä hetki ja kaada tämän jälkeen massa varovasti vanukkaiden päälle. Siirrä kulhot takaisin kylmään hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi, kunnes pinta on hyytynyt.
  • 7. Kuori omenat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Mausta omenat sitruunankuorella, hienonnetulla mintulla ja Vihreä Omena -virvoitusjuomalla. Lusikoi salaatti jälkiruoan pinnalle ja koristele pienillä mintunlehdillä. Limevanukas löystyy huoneenlämmössä sekä pitkään jääkaapissa säilytettäessä, joten tarjoathan sen heti.
Pirkka koekeittiö

Tilaa ja nouda