• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Linna-käärisReseptin teki kumppani

Linna-kääris

Linna-kääris rakennetaan yhdestä tummasta ja yhdestä vaaleasta kääretortusta. Resepti: Dronningholm

  • yli 60 min

Ainekset

Tumma kääretorttupohja

    • 4kananmunaa
    • 1dlsokeria
    • 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1/2dlperunajuhoja
    • 1/2dlkaakaojauhetta
    • 1/2tlleivinjauhetta

Täyte 1

    • 1prk(300 g)Dronningholm Vadelma-Täyttis leivontatäytettä
    • 2dlkermaa

Vaalea kääretorttupohja

    • 4kananmunaa
    • 1dlsokeria
    • 3/4dlvehnäjauhoja
    • 3/4dlperunajauhoja
    • 1/2tlleivinjauhetta

Täyte 2

    • 1prk(300 g)Dronningholm Vadelma Täyttis Leivontatäytettä
    • 2dlkermaa
    • 1tlvaniljasokeria
    • 2tlkaakaojauhetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista tumma kääretorttupohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki jauhot keskenään toisessa kulhossa. Sihtaa jauhoseos kolmessa erässä muna-sokerivaahtoon ja kääntele varovasti sekaisin nuolijalla.
  2. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja tasoita massa nuolijalla. Resepti on mitoitettu 33 x 41 cm uunipellille.
  3. Paista kääretorttua uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8 minuuttia. Nosta pelti uunista ja anna kääretortun jäähtyä hetki.
  4. Kippaa jäähtynyt torttu toiselle leivinpaperille ja vedä paistoleivinpaperi varovasti pois pohjan päältä. Käännä torttu vielä kerran.
  5. Valmista täyte 1. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, lisää sekaan 2 rkl vadelma-Täyttistä ja sekoita. Levitä täyte paistopinnalle.
  6. Valmista vaalea kääretorttupohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  7. Sekoita kaikki jauhot keskenään toisessa kulhossa. Sihtaa jauhoseos kolmessa erässä munasokerivaahtoon ja kääntele varovasti sekaisin nuolijalla.
  8. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja tasoita massa nuolijalla.
  9. Paista kääretorttua uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8 minuuttia. Nosta pelti uunista ja kääretortun jäähtyä hetki.
  10. Kippaa jäähtynyt torttu toiselle leivinpaperille ja vedä paistoleivinpaperi varovasti pois pohjan päältä. Käännä torttu vielä kerran ja levitä täyte paistopinnalle.
  11. Levitä ensin loput Täyttiksestä jäähtyneen kääretorttupohjan päälle ja sen päälle vadelmakerma.
  12. Kääri kääretorttu napakaksi rullaksi leveämmästä sivusta leivinpaperia apuna käyttäen ja laita jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  13. Valmista täyte 2. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla sekä kaakaojauheella.
  14. Levitä vadelma-Täyttis jäähtyneen kääretorttupohjan päälle ja kaakaokerma Täyttiksen päälle.
  15. Kääri kääretorttu napakaksi rullaksi leveämmästä sivusta leivinpaperia apuna käyttäen ja laita jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  16. Linnan kokoaminen: Paloittele kääretortut samankokoisiksi (noin 6 cm) paksuiksi paloiksi ja kokoa palat kolmeen kerrokseen päällekkäin: 5 palaa alle, 3 palaa keskelle ja päällimmäiseksi 1 pala. Koristele torni mielikuvituksesi mukaan suklaaganachella, vadelmilla, kakkutikuilla, marengeilla, kakkukynttilöillä ja muilla koristeilla. Jos haluat isomman linnan, tee useampi kääris!

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua
  • Käärispro28.5.2017

    Dronningholmin sponsoroima resepti. Hyvä kakku, mutta pitäskö mainita ettei tule epäselvyyksiä.

  • K-Kuluttajapalvelu28.5.2017

    Hei Käärispro, reseptin tekijä on mainittu reseptin kuvaustekstissä.