Lipeäkala ja valkokastike
- Annosmäärä4–5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Lipeäkala ja valkokastike on perinteinen jouluruoka. Lipeäkala kypsennetään uunissa. Ripottele päälle runsaasti maustepippuria.
Ainekset
4–5 annosta
2 kg | lipeäkalaa tai |
2 tl | suolaa tai |
Valkokastike | |
---|---|
2 rkl | voita tai |
3 rkl | vehnäjauhoja tai |
4–5 dl | maitoa tai |
1/2 tl | suolaa tai |
ripaus | valkopippuria tai |
Lisäksi | |
rouhittua maustepippuria tai | |
keitettyjä pakasteherneitä tai | |
rapeaksi paistettua pekonia tai |
Valmistus
yli 60 min
Valuta huuhdottu tai liotettu lipeäkala. Pane kala nahkapuoli alaspäin voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle suolaa.
Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla. Kypsennä lipeäkalaa 200-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia kalapalojen paksuudesta riippuen.
Kaada vuokaan valunut neste pois ja tarjoa kala suoraan vuoasta tai siirrä tarjoiluvadille. Ripottele kalan pinnalle mausteeksi vastarouhittua maustepippuria.
Valkokastiketta varten sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja kiehauta, mutta älä ruskista. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Anna kastikkeen kypsyä miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Tarjoa kypsä lipeäkala sakeahkon valkokastikkeen kanssa. Lisäkkeeksi sopivat keitetyt perunat, herneet sekä rapeaksi paistettu pekoni. Kata pöytään lisäksi rouhittua maustepippuria ja suolaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,3(8 arvostelua)
- yli 60 min3,1(107 arvostelua)
- yli 60 min3,8(83 arvostelua)
- yli 60 min3,8(67 arvostelua)
- yli 60 min3,9(8 arvostelua)
- yli 60 min3,8(101 arvostelua)
- yli 60 min3,9(100 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(1 arvostelu)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (42 arvostelua)
- Pekka1 vuosi sittenNäillä ohjeilla lipeäkala oli hajonnut pelkäksi nesteeksi. Ei ollut mitään mitä syödä.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenKalan ystävä, valikoimatietoja kannattaa tiedustella suoraan kaupoilta.
- kalan ystävä4 vuotta sittenMistä saa Espoossa ostaa lipeäkalaa tammikuussa?
- Ajohannes5 vuotta sittenMaustepippuri tukahduttaa lipeäkalan maun; käytän aina jauhettua neilikkaa, joka antaa hienon makusäväyksen kalalle.
- Sisko6 vuotta sittenKiitos ohjeesta. Ei tullut ihan niinku äitin tekemänä. Tosi lähellä kuitenkin.