Lipeäkala valkokastikkeen kanssa
Moderni lipeäkala valmistuu nopeasti mikrossa. Tarjoa kala klassisten lisäkkeiden kanssa.
- 3-4 annosta
- alle 30 min
- 54,8 kcal / 100 g
Ainekset
3-4 annosta
- 1pkt(n. 900 g/3kpl)Pirkka lipeäkalaa
Valkokastike
- 2rklvoita
- 3rklvehnäjauhoja
- 4dlmaitoa
- 1/2tlsuolaa
- ripausrouhittua valkopippuria
Lisäksi
- rouhittua maustepippuria
- suolaa
- keitettyjä perunoita
- keitettyjä pakasteherneitä
Valmistus
alle 30 min- Valmista lipeäkala mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan.
- Avaa pakkaus heti kypsennyksen jälkeen ja kaada pakkaukseen valunut neste pois. Siirrä kala tarjoiluvadille. Ripottele kalan pinnalle vastarouhittua maustepippuria ja suolaa.
- Valkokastiketta varten sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja kiehauta, mutta älä ruskista. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Anna kastikkeen kypsyä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Tarjoa kypsä lipeäkala valkokastikkeen kanssa. Lisäkkeeksi sopivat keitetyt perunat ja herneet. Kata pöytään lisäksi maustepippuria ja suolaa.
Kategoriat
Ravintosisältö per 100 g
- 54,8 kcal229 kJ
- Proteiinia 5,13 g
- Hiilihydraatteja3,41 g
- Rasvaa2,68 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Menee liian kypsäksi, hajoaa ja perinteinen lipeäkalan maku puuttuu...