• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lipeäkala valkokastikkeen kanssa

Moderni lipeäkala valmistuu nopeasti mikrossa. Tarjoa kala klassisten lisäkkeiden kanssa.
Lipeäkala valkokastikkeen kanssa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3-4 annosta
  • alle 30 min
  • 54,8 kcal / 100 g

Ainekset

3-4 annosta
    • 1pkt(n. 900 g/3kpl)Pirkka lipeäkalaa

Valkokastike

    • 2rklvoita
    • 3rklvehnäjauhoja
    • 4dlmaitoa
    • 1/2tlsuolaa
    • rouhittua valkopippuria

Lisäksi

    • rouhittua maustepippuria
    • suolaa
    • keitettyjä perunoita
    • keitettyjä pakasteherneitä

Valmistus

alle 30 min
  1. Valmista lipeäkala mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Avaa pakkaus heti kypsennyksen jälkeen ja kaada pakkaukseen valunut neste pois. Siirrä kala tarjoiluvadille. Ripottele kalan pinnalle vastarouhittua maustepippuria ja suolaa.
  3. Valkokastiketta varten sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja kiehauta, mutta älä ruskista. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Anna kastikkeen kypsyä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  4. Tarjoa kypsä lipeäkala valkokastikkeen kanssa. Lisäkkeeksi sopivat keitetyt perunat ja herneet. Kata pöytään lisäksi maustepippuria ja suolaa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 54,8 kcal229 kJ
  • Proteiinia5,13 g
  • Hiilihydraatteja3,41 g
  • Rasvaa2,68 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2