Lipeäkala valkokastikkeen kanssa
Moderni lipeäkala valmistuu nopeasti mikrossa. Tarjoa kala klassisten lisäkkeiden kanssa.
3-4 annostaalle 30 min54,8 kcal / 100 g
Ainekset
3-4 annosta
- 1pkt(n. 900 g/3kpl)Pirkka lipeäkalaa
Valkokastike
- 2rklvoita
- 3rklvehnäjauhoja
- 4dlmaitoa
- 1/2tlsuolaa
- ripausrouhittua valkopippuria
Lisäksi
- rouhittua maustepippuria
- suolaa
- keitettyjä perunoita
- keitettyjä pakasteherneitä
Valmistus
alle 30 min- Valmista lipeäkala mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan.
- Avaa pakkaus heti kypsennyksen jälkeen ja kaada pakkaukseen valunut neste pois. Siirrä kala tarjoiluvadille. Ripottele kalan pinnalle vastarouhittua maustepippuria ja suolaa.
- Valkokastiketta varten sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja kiehauta, mutta älä ruskista. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Anna kastikkeen kypsyä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Tarjoa kypsä lipeäkala valkokastikkeen kanssa. Lisäkkeeksi sopivat keitetyt perunat ja herneet. Kata pöytään lisäksi maustepippuria ja suolaa.
Kategoriat
Ravintosisältö per 100 g
- 54,8 kcal229 kJ
- Proteiinia 5,13 g
- Hiilihydraatteja3,41 g
- Rasvaa2,68 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Menee liian kypsäksi, hajoaa ja perinteinen lipeäkalan maku puuttuu...