• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lohi-fenkolikeitto

Lohi-fenkolikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 13-15 annosta
  • yli 60 min
  • 44,7 kcal / 100 g

Ainekset

13-15 annosta
    • 1(n. 1,6 kg)kirjolohi

Kalaliemi

    • kirjolohen pää ilman kiduksia ja ruodot
    • n. 2 1/2lvettä
    • 1sipuli
    • 1porkkana
    • 6kokonaista valkopippuria
    • 6kokonaista maustepippuria
    • 1laakerinlehti
    • 1rklmerisuolaa

Keitto

    • 2kgyleisperunoita (keltainen tai vihreä pussi)
    • 500gporkkanoita
    • 1iso (250 g)purjo
    • 1(100 g)sipuli
    • 1-2(400 g)fenkolia
    • 2rklvoita
    • 2dltilliä
    • 1/2dlsitruunanmehua

Valmistus

yli 60 min
  1. Fileoi lohi, poista fileistä ruodot ja nahka. Poista kalan päästä kidukset ja huuhdo kalan perkeet. Pane ne kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä niin paljon, että perkeet peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori mahdollinen harmaa vaahto pois.
  2. Lisää liemeen paloiteltu sipuli, porkkana, pippurit, laakerinlehti ja suola. Anna kiehua miedolla lämmöllä 30-50 minuuttia. Siivilöi liemi. (Liemen voi valmistaa jo edellisenä päivänä.)
  3. Kuori perunat ja porkkanat. Lohko perunat. Suikaloi halkaistu, huuhdeltu purjo, porkkanat ja fenkoli. Hienonna sipuli. Kuullota purjoa ja sipulia voissa muutama minuutti, lisää porkkanat, perunat ja fenkoli. Jatka kuullottamista vielä muutamia minuutteja. Kaada kiehuva kalaliemi kasvisten joukkoon. Keitä kunnes ne ovat melkein kypsiä eli noin 10 minuuttia.
  4. Lisää parin sentin kuutioiksi leikattu lohi. Keitä vielä viitisen minuuttia, kunnes kala on kypsää. Lisää hienonnettu kylmäsavustettu kirjolohi, tilli ja sitruunamehu. Tarkista maku ja tarjoa leivän kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 44,7 kcal187 kJ
  • Proteiinia2,59 g
  • Hiilihydraatteja4,38 g
  • Rasvaa1,76 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille