• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lohi-greippisalaatti ja minttukastike

Lohi-greippisalaatti ja minttukastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 30 min
  • 220 kcal / annos (200g)

Ainekset

6 annosta
    • 3kananmunaa
    • 1pienipunasipuli
    • 2verigreippiä
    • 1/2(250 g)kurkkua
    • 1jääsalaatti
    • 400glämminsavulohiviipaleita

Kastike

    • 2rklPirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
    • 1rklomenaviinietikkaa
    • 1tljuoksevaa hunajaa
    • 1/2tlkuivattua minttua
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

alle 30 min
  1. Keitä munat koviksi eli noin 8 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja lohko ne.
  2. Kuori ja leikkaa sipuli hyvin ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään kulhossa ja lisää sipuliviipaleet joukkoon.
  3. Kuori ja leikkaa greippi veitsellä kalvottomiksi lohkoiksi. Leikkaa kurkku pitkittäin puoliksi ja viipaloi puolikkaat. Revi salaatti.
  4. Poista lohesta nahka ja puolita kalaviipaleet.
  5. Nostele jääsalaatti kastikkeen joukkoon. Kaada salaatti-sipuliseos vadille ja asettele muut ainekset salaattipedille. Voit koota salaatit myös suoraan lautasille.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 220 kcal900 kJ
  • Proteiinia17 g
  • Hiilihydraatteja8 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille