• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lohi-katkarapukeitto

Lohi-katkarapukeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 165 kcal / annos (395g)

Ainekset

5 annosta
    • 1-2(150 g)sipulia
    • 1(250 g)fenkoli
    • 1keltainen paprika
    • 1iso omena
    • 2rklöljyä
    • 1tlcurrya
    • 6dlvettä
    • 1plo(0,75 l)alkoholitonta valkoviiniä
    • 3rklkalafondia
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1rklsinappia
    • 1/2dltuoretta tilliä
    • 1/2dltuoretta timjamia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa kuorittu ja halkaistu sipuli ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi fenkoli, paprika ja kuorittu omena.
  2. Kiehauta sipuli, fenkoli ja curry kattilassa tilkassa öljyä. Hauduta muutama minuutti. Lisää joukkoon paprika- ja omenasuikaleet.
  3. Kaada kattilaan vesi ja valkoviini. Mausta kalafondilla, mustapippurilla ja sinapilla. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia.
  4. Lisää lohikuutiot ja jäiset katkaravut. Hauduta vielä noin 5 minuuttia, kunnes lohikuutiot kypsyvät ja katkaravut kuumenevat.
  5. Ripottele keiton pinnalle hienonnettua tilliä ja timjamia. Tarjoa vaalean leivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 395g100 g

  • 165 kcal695 kJ
  • Proteiinia13 g
  • Hiilihydraatteja6 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille