• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lohi-pastasalaatti

Lohi-pastasalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 10 annosta
  • yli 60 min
  • 125 kcal / 100 g

Ainekset

n. 10 annosta
    • n. 800glohi- tai kirjolohifileetä
    • 2rklsuolaa
    • 2rklsokeria
    • 1/2tlmustapippuria
    • paistamiseen öljyä tai juoksevaa margariinia
    • vettä, suolaa
    • 2-3rklranskalaista salaattikastiketta
    • 150gtuoreita sokeriherneitä
    • 1/2(n. 200 g)kurkkua
    • 1pieni keräjäävuorisalaattia

Koristeluun

    • rucolaa
    • 2limettiä

Parmesaani-yrttiseos

    • 2dlparmesaaniraastetta
    • 1/2dlruohosipulia hienonnettuna
    • 1/2dlbasilikaa hienonnettuna

Kastike

    • 1tlk(150 g)crème fraîchea (ranskankerma)
    • 1/2dlsinappia
    • 1dltilliä hienonnettuna
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Poista lohifileestä nahka ja nypi ruodot pois pinseteillä. Leikkaa puhdas filee 2-3 sentin kuutioiksi. Pane lohikuutiot tiiviiseen muovipussiin. Ripottele joukkoon suolaa, sokeria ja mustapippuria. Anna maustua noin tunti. Kääntele pussia maustumisen aikana. Huuhtele kalakuutiot kevyesti siivilässä, valuta ja kuivaa. Kypsennä kalakuutiot pannussa kahdessa erässä 3-4 minuuttia välillä käännellen.
  2. Valuta säilykeparsat. (Jos käytät tuoretta parsaa, kuori parsat nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä pois 2-3 senttiä puumaista osaa. Keitä kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Nosta parsapalat jäähtymään.)
  3. Keitä pasta pakkausohjeen mukaan kypsäksi. Valuta pasta hyvin ja sekoita joukkoon tilkka ranskalaista salaatinkastiketta.
  4. Leikkaa huuhdotut sokeriherneenpalot viipaleiksi. Viipaloi myös halkaistu kurkku. Suikaloi jäävuorisalaatti. Levitä isolle, laakealle tarjoiluvadille salaatti, pasta ja sokeriherneet. Lado päälle lohikuutiot, parsat ja kurkkuviipaleet. Koristele salaatti rucolalla ja limetin lohkoilla.
  5. Sekoita parmesaani-yrttiseoksen aineet keskenään ja tarjoa eri kulhosta. Sekoita myös kastikeainekset keskenään ja tarjoa kastike erikseen.

Ravintosisältö per 100 g

  • 125 kcal521 kJ
  • Proteiinia7,53 g
  • Hiilihydraatteja9,27 g
  • Rasvaa6,26 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5