Lohilasagne ahvenesta
Lohilasagne on mainio kalaruoka, mutta oletko kokeillut ahvenlasagnea? Parmesaanilla höystetty juustokastike, tomaatti ja tilli maistuvat tässä vaaleassa lasagnessa. Resepti on osa K-Citymarketin kalakampanjaa, jossa etsitään vaihtoehtoja lohelle.
- 5-6 annosta
- yli 60 min
Ainekset
5-6 annosta
- 9kpl(150 g)Pirkka lasagnelevyjä
- 300gahvenfileitä
- 2rklsitruunanmehua
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Juustokastike
- 1/2dljuoksevaa margariinia
- 1dlvehnäjauhoja
- 1lmaitoa
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1dlparmesaania raastettuna
Lisäksi
- 4isoatomaattia
- 1nipputilliä
Pinnalle
Valmistus
yli 60 min- Mausta ahvenfileet sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja hienonna tilli.
- Valmista juustokastike. Kuumenna rasva kattilassa, sekoita joukkoon jauhot ja lisää lämmitetty maito vähitellen samalla sekoittaen. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon juusto- ja parmesaaniraasteet.
- Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain juustokastiketta, lasagneleyjä, ahvenfileitä ja tomaattiviipaleita. Kaada voidellun vuoan pohjalle ensin kerros juustokastiketta. Asettele päälle lasagnelevyjä ja puolet maustetuista ahvenfileistä. Ripottele ahvenfileille runsaasti hienonnettua tilliä. Levitä päälle kerros tomaattiviipaleita ja juustokastiketta. Tee samoin seuraava kerros ja lisää päälle vielä kerros lasagnelevyjä. Kaada päällimmäiseksi kerros juustokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 30-40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä hetken aikaa ennen tarjoamista. Tarjoa lisäksi parmesaaniraastetta ja raikasta salaattia.
Kategoriat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi