Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
K-Ruoka.fi uudistuu. Käytät uutta versiota.Uudistamme K-Ruoka.fi:tä ja käytät palvelun uutta beta-versiota.
Anna palautetta tai lue uudistuksesta.lue lisää uudistuksesta.
LohipaistiReseptin takana kumppani

Lohipaisti

Maistuva ja näyttävä yrttinen lohipaisti hurmaa niin itsenäisyyspäivän juhla-ateriana, kinkun vaihtoehtona kuin jouluisen kalakattauksen kruununa. Resepti: Hätälä & Järvikylä

Ainekset

6–8 annosta

Yrttinen tuorejuustotäyte

    • 200gtuorejuustoa
    • 1sitruunan kuori raastettuna
    • n. 1rkltuoretta piparjuurta hienoksi raastettuna
    • 1/4tlmustapippuria myllystä
    • ripaussuolaa

Yrttikuorrute pinnalle

Koristeeksi

    • granaattiomenan siemeniä
    • yrttejä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pyydä kauppasi kalaosaston myyjää poistamaan lohifileestä nahka, tai poista se itse. Mausta filee molemmin puolin suolalla ja pippurilla.
  2. Valmista yrttikuorrute: Laita korppujauhot ja paahdettu sipuli tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja lisää yhtä paljon tuoretta ruohosipulia ja persiljaa. Anna koneen pyöriä, kunnes muodostuu tasaisen vihreä yrttikuorrute.
  3. Tee yrttinen tuorejuustotäyte sekoittamalla tuorejuusto, hienonnetut yrtit ja mausteet tasaiseksi tahnaksi.
  4. Laita leivinpaperi työlaudalle. Nosta filee työlaudalle paperin päälle ”lihapuoli” ylöspäin. Tee kaksi viiltoa fileeseen poikittain, niin että voit laskostaa fileen kolmeen kerrokseen. Käännä filee varovasti ympäri ”nahkapuoli” ylöspäin.
  5. Levitä täytettä (noin 1/3 osa) keskimmäiselle osalle. Käännä pyrstöosa edellisen päälle. Lisää toiset 1/3 täytettä, ja käännä toinen pää täytteen päälle.
  6. Levitä loppu täyte paistin pinnalle. Ripottele kuorrutus pinnalle, siirrä paisti uunipellille ja paista +200 °C:ssa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Laske tämän jälkeen uunin lämpö +90–100 °C:een ja kypsennä paistia jäähtyvässä lämmössä noin 15–20 minuuttia.
  7. Mehukkaan paistin sisälämpötila on noin +50–55 °C. Jos haluat varmasti täysin kypsän paistin, odota kunnes mittari näyttää +60–65 °C. Anna paistin hieman jäähtyä ja nosta se sitten tarjoiluastiaan leivinpaperin ja ison paistolastan avulla.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Kommentoi

Arvosana reseptille