• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lohitäytteinen tuulihatturengas

Lohitäytteinen tuulihatturengas
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 214 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta

Taikina

    • 100gPirkka meijerivoita
    • 2dlvettä
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 3Pirkka vapaan kanan omega-munaa

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mittaa kattilaan rasva ja vesi, kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää kaikki jauhot kerralla ja sekoita puuhaarukalla voimakkaasti kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta. Anna taikinan jäähtyä haaleaksi ja lisää sitten munat yksitellen hyvin vatkaten.
  2. Nostele taikina kahdella lusikalla kokkareiksi renkaan muotoon leivinpaperin päälle uunipellille. Voit myös pursottaa taikinan leivinpaperille.
  3. Paista tuulihatturengasta 200 asteessa noin 30 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua ainakaan kypsymisen alkuvaiheessa, sillä tuulihatut lätsähtävät helposti. Anna tuulihatturenkaan jäähtyä pellillä.
  4. Hienonna täytettä varten lohi, kaprikset ja tilli. Vaahdota kerma. Sekoita täytteen aineet keskenään. Leikkaa tuulihatturenkaasta kansi pois, täytä se, nosta kansi takaisin paikoilleen ja tarjoa heti.

Ravintosisältö per 100 g

  • 214 kcal894 kJ
  • Proteiinia8,43 g
  • Hiilihydraatteja8,86 g
  • Rasvaa16,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille