Lombardialainen bruschettaReseptin takana kumppani

Lombardialainen bruschetta

  • Annosmäärä8 kpl
  • Valmistusaikaalle 30 min
Bruchetat maistuvat alkupalana ja ruokahalun herättelijänä monissa tilanteissa. Helppoa ja herkullista!

    Ainekset

    8 kpl
    4
     
    isoa tomaattia
    tai
    1/4 tl
     
    suolaa
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai
    1
     
    sipuli
    tai
    1/2
     
    ruukkua basilikaa tai ruohosipulia hienonnettuna
    tai
    1 rkl
     
    oliiviöljyä
    tai
    1
     
    sitruunalohko
    tai

    Bruschetta

    4
     
    valkosipulinkynttä
    tai
     
    oliiviöljyä
    tai
    8
     
    viipaletta maalaisleipää
    tai
    4
     
    juustomakkaraa
    tai

    Valmistus

    alle 30 min
    Kuutioi pestyt tomaatit. Pane kuutiot siivilään ja ripottele suola ja pippuri päälle. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita tomaatti- ja sipulikuutiot sekä yrtti kulhossa.
    Valuta oliiviöljy ja sitruunalohkosta puristettu mehu päälle. Anna maustua 15 minuuttia.
    Kuori valkosipulinkynnet ja viipaloi ne.
    Kuumenna oliiviöljy parilassa tai paistinpannussa. Lisää valkosipulikynnet ja anna niiden luovuttaa makunsa öljyyn ja ruskistua hiukan. Varo, että valkosipulit eivät pääse palamaan.
    Siirrä valkosipulikynnet sivuun ja pariloi tai paista leipäviipaleet öljyssä.
    Leikkaa makkaroihin vinot viillot ja grillaa tai pariloi makkarat.
    Lisää bruschettan paistosta jääneet paistetut valkosipuliviipaleet tomaattisipuliseokseen ja tarjoa seos makkaroiden ja leipäviipaleiden kanssa.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti