• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
Lombardialainen bruschettaReseptin teki kumppani

Lombardialainen bruschetta

  • 8 kpl
  • alle 30 min

Ainekset

8 kpl
    • 4isoa tomaattia
    • 1/4tlsuolaa
    • 1/2tlrouhittua mustapippuria
    • 1sipuli
    • 1/2ruukkua basilikaa tai ruohosipulia hienonnettuna
    • 1rkloliiviöljyä
    • 1sitruunalohko

Bruschetta

    • 4valkosipulinkynttä
    • oliiviöljyä
    • 8viipaletta maalaisleipää
    • 4juustomakkaraa

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuutioi pestyt tomaatit. Pane kuutiot siivilään ja ripottele suola ja pippuri päälle. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita tomaatti- ja sipulikuutiot sekä yrtti kulhossa.
  2. Valuta oliiviöljy ja sitruunalohkosta puristettu mehu päälle. Anna maustua 15 minuuttia.
  3. Kuori valkosipulinkynnet ja viipaloi ne.
  4. Kuumenna oliiviöljy parilassa tai paistinpannussa. Lisää valkosipulikynnet ja anna niiden luovuttaa makunsa öljyyn ja ruskistua hiukan. Varo, että valkosipulit eivät pääse palamaan.
  5. Siirrä valkosipulikynnet sivuun ja pariloi tai paista leipäviipaleet öljyssä.
  6. Leikkaa makkaroihin vinot viillot ja grillaa tai pariloi makkarat.
  7. Lisää bruschettan paistosta jääneet paistetut valkosipuliviipaleet tomaattisipuliseokseen ja tarjoa seos makkaroiden ja leipäviipaleiden kanssa.

Kommentoi

Arvosana reseptille