• Erityisruokavaliot

Lombardialainen bruschetta

Lombardialainen bruschetta
Reseptin teki kumppani
  • alle 30 min

Ainekset

    • 4isoa tomaattia
    • 1/4tlsuolaa
    • 1/2tlrouhittua mustapippuria
    • 1sipuli
    • 1/2ruukkua basilikaa tai ruohosipulia
    • 1rkloliiviöljyä
    • sitruunalohko

Bruschetta:

    • 4valkosipulinkynttä
    • oliiviöljyä
    • 8viipaletta maalaisleipää
    • 4juustomakkaraa

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuutioi pestyt tomaatit.
  2. Pane kuutiot siivilään ja ripottele suola ja pippuri päälle.
  3. Kuori sipuli, silppua se ja basilika tai ruohosipuli.
  4. Sekoita tomaatti- ja sipulikuutiot sekä yrttisilppu kulhossa.
  5. Valuta oliiviöljy ja sitruunalohkosta puristettu mehu päälle.
  6. Anna maustua 15 minuuttia.
  7. Kuori valkosipulinkynnet ja viipaloi ne.
  8. Kuumenna oliiviöljy parilassa tai paistinpannussa.
  9. Lisää valkosipulikynnet ja anna niiden luovuttaa makunsa öljyyn ja ruskistua hiukan.
  10. Siirrä valkosipulikynnet sivuun ja pariloi tai paista leipäviipaleet öljyssä.
  11. Leikkaa makkaroihin vinot viillot ja grillaa tai pariloi makkarat.
  12. Lisää bruschettan paistosta jääneet paistetut valkosipuliviipaleet tomaattisipuliseokseen ja tarjoa se makkaroiden ja leipäviipaleiden kanssa.

Kommentoi

Arvosana reseptille