
Lombardialainen bruschetta
- Annosmäärä8 kpl
- Valmistusaikaalle 30 min
Bruchetat maistuvat alkupalana ja ruokahalun herättelijänä monissa tilanteissa. Helppoa ja herkullista!
Ainekset
8 kpl
4 | isoa tomaattia tai |
1/4 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1 | sipuli tai |
1/2 | ruukkua basilikaa tai ruohosipulia hienonnettuna tai |
1 rkl | oliiviöljyä tai |
1 | sitruunalohko tai |
Bruschetta | |
---|---|
4 | valkosipulinkynttä tai |
oliiviöljyä tai | |
8 | viipaletta maalaisleipää tai |
4 | juustomakkaraa tai |
Valmistus
alle 30 min
Kuutioi pestyt tomaatit. Pane kuutiot siivilään ja ripottele suola ja pippuri päälle. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita tomaatti- ja sipulikuutiot sekä yrtti kulhossa.
Valuta oliiviöljy ja sitruunalohkosta puristettu mehu päälle. Anna maustua 15 minuuttia.
Kuori valkosipulinkynnet ja viipaloi ne.
Kuumenna oliiviöljy parilassa tai paistinpannussa. Lisää valkosipulikynnet ja anna niiden luovuttaa makunsa öljyyn ja ruskistua hiukan. Varo, että valkosipulit eivät pääse palamaan.
Siirrä valkosipulikynnet sivuun ja pariloi tai paista leipäviipaleet öljyssä.
Leikkaa makkaroihin vinot viillot ja grillaa tai pariloi makkarat.
Lisää bruschettan paistosta jääneet paistetut valkosipuliviipaleet tomaattisipuliseokseen ja tarjoa seos makkaroiden ja leipäviipaleiden kanssa.
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,4(18 arvostelua)
- 30 - 60 min3,7(49 arvostelua)
- alle 30 min4,3(26 arvostelua)
- alle 30 min4,0(5 arvostelua)
- 30 - 60 min
- alle 30 min4,1(16 arvostelua)
- alle 30 min3,6(15 arvostelua)