• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Luomulettutaikina muurinpohjapannulle

Muurinpohjapannulla syntyvät monen mielestä parhaat letut, lätyt ja räiskäleet. Ohrajauhot tuovat lettutaikinaan pehmeyttä ja makua.
Luomulettutaikina muurinpohjapannulle
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 kpl
  • 30 - 60 min
  • 151 kcal / 100 g

Ainekset

10 kpl

Paistamiseen

    • juoksevaa margariinia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vatkaa kevyesti maidon joukkoon munat, jauhot, suola ja rasva. Valmista taikina kannussa, josta on helppo paistaessa kaataa taikinaa pannuun. Taikina saa turvota noin 15 minuuttia.
  2. Kuumenna muurinpohjapannu ja lisää pannuun rasvaa. Kaada taikinaa pannuun haluamasi letun kokoinen rengas. Taikina valuu reunoista keskelle. Pyri saamaan mahdollisimman ohuita lettuja. Käännä lettu isolla paistinlastalla.
  3. Tavallisessa paistinpannussa paistettaessa kuumenna pannu hyvin, lisää rasvaa ja kaada pannuun lettutaikinaa. Kallistele pannua niin, että taikina peittää tasaisesti pannun pohjan. Käännä ruskistunut lettu. Tarjoa letut suolaisen tai makean lisäkkeen kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 151 kcal633 kJ
  • Proteiinia5,71 g
  • Hiilihydraatteja18,1 g
  • Rasvaa6,14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua