• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
Luumu-maissikerroskiisseliReseptin teki kumppani

Luumu-maissikerroskiisseli

  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta

Luumukeitto

    • 4dlvettä
    • 1 1/2rklperunajauhoja
    • 1dlsokeria
    • 2dlluumuja
    • 2tlraastettua tuoretta inkivääriä

Maissikiisseli

    • 6dlmaitoa
    • 3/4dlmaissijauhoja
    • 1/2dlsokeria
    • 1tlvanilliinisokeria

Valmistus

alle 30 min
  1. Pane kaikki luumukeiton raaka-aineet kattilaan.
  2. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehahtaa.
  3. Nosta kattila liedeltä.
  4. Tee maissikiisseli.
  5. Sekoita kattilassa kylmä maito, maissijauhot ja sokeri.
  6. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä hiljalleen muutama minuutti seosta koko ajan hämmentäen.
  7. Nosta kattila liedeltä ja lisää vanilliinisokeri.
  8. Annostele luumukeitto ja maitokiisseli kerroksittain tarjoiluastioihin.
  9. Vinkki! Jos teet luumukiisselin edellisenä päivänä lisää nestettä 1 dl, sillä luumut imevät turvotessaan vettä.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille