• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Luumu-unelma

Luumu-unelma
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

6 annosta
    • 1ps(227 g)kivettömiä luumuja (n. 35 kpl)
    • n. 3dlkiehuvaa vettä
    • 1/3ps(n. 35 kpl)kuorittuja manteleita

Juustotäyte

    • 1kananmuna
    • 2 1/2rklsokeria
    • 2liivatelehteä
    • 1/4dlluumujen liotusvettä
    • 100gmaustamatonta tuorejuustoa (Creme Bonjour)

Kuorrutus

    • 2dlvispi- tai kuohukermaa
    • 1tlsokeria
    • 1/2tlvanilliinisokeria
    • 3-4palaatummaa suklaata rouhittuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kaada kiehuva vesi luumujen päälle ja anna liota 15 minuuttia. Valuta luumut siivilässä. Säästä tilkka liotusvettä. Laita jokaisen luumun sisään manteli. Aseta luumut keoksi tarjoilulautaselle. Liota liivatelehtiä noin 5 minuuttia kylmässä vedessä.
  2. Vaahdota sillä aikaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja liuota ne tilkkaan kuumennettua luumujen liotusvettä. Lisää tuorejuustoon liivatelehti-vesiseos ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä juustoseos ja muna-sokerivaahto.
  3. Anna seoksen jähmettyä hetki jääkaapissa. Levitä seos luumukeon päälle. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Levitä kermavaahto päällimmäiseksi kerrokseksi pinnalle. Koristele luumu-unelma suklaalastuilla. Tarjoa viileänä jouluaterian jälkiruokana.

Ravintosisältö per 100 g

  • 261 kcal1 090 kJ
  • Proteiinia3,46 g
  • Hiilihydraatteja23 g
  • Rasvaa17,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1