• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Luumuinen mantelijäädyke

Luumuinen mantelijäädyke
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 237 kcal / annos (80g)

Ainekset

10 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Paloittele luumut saksilla pieniksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon kolme ruokalusikallista konjakkia. Kiehauta vesi, sokeri ja kanelitangot kattilassa ja kaada joukkoon silputut konjakkiluumut. Anna seoksen jäähtyä rauhassa kannen alla noin tunnin ajan, jolloin neste imeytyy luumuihin. Poista kanelitangot.
  2. Raasta jääkaappikylmä mantelimassa raastimen karkealla terällä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Sekoita muna-sokerivaahtoon ensin raastettu mantelimassa ja sen jälkeen noin puolet konjakkiluumuista. (Jätä loput konjakkiluumut koristeluun.) Lisää lopuksi kermavaahto ja vanilliinisokeri.
  3. Kaada seos kylmällä vedellä huuhdeltuun kakkuvuokaan (tilavuus 1 litra). Peitä vuoka foliolla ja nosta pakastimeen. Anna jäätyä 4-5 tuntia tai yön yli seuraavaan päivään.
  4. Pane jäljelle jääneet konjakkiluumut muovipussiin tai kannelliseen lasipurkkiin ja säilytä kylmässä.
  5. Ota vuoka pakastimesta. Kasta vuoka reunojaan myöten hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille. Koristele se hienonnetuilla konjakkiluumuilla.

Ravintosisältö perannos 80g100 g

  • 237 kcal990 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja25 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille