Maakravun tomaattikeitto
Resepti: Riikka Karppinen
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 1punainen paprika
- 1sipuli
- 1porkkana
- 2valkosipulinkynttä
- oliiviöljyä
- 1kgtuoreita tomaatteja
- 4dlvettä
- 1kasvisliemikuutio
- 1tlfariinisokeria
- 2tlkuivattua basilikaa
- 2laakerinlehteä
- 1dlkuohukermaa
- suolaa
- mustapippuria
- 3viipalettapaahtoleipää
Valmistus
alle 30 min- Kuori ja silppua porkkana, sipuli sekä valkosipulinkynnet. Silppua myös paprika.
- Kuullota kasviksia kattilassa öljyssä kunnes ne ovat pehmenneet. Lohko tomaatit ja lisää ne sekä vesi, liemikuutio, sokeri, basilika sekä laakerinlehdet kattilaan.
- Anna kiehua, kunnes porkkanat ovat täysin kypsiä. Nouki laakerinlehdet pois ja hienonna keitto sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon kerma sekä mausta suolalla ja pippurilla.
- Paahda leivät paahtimessa, leikkaa ne palasiksi ja koristele keitto niillä.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Tein itse n. 200g paketilla tomaatteja, ja hyvin riitti. Kävi hyvin ilman sokeria ja muita mausteita, suola, pippuri. Kuohukerman pystyi myös korvaamaan hyvin kaurakermalla, jotta tuli vegaaninen, ja valkosipulinkynnet valkosipulitahnalla.