• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Maakravun tomaattikeittoReseptin teki kumppani

Maakravun tomaattikeitto

Resepti: Riikka Karppinen

  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta
    • 1punainen paprika
    • 1sipuli
    • 1porkkana
    • 2valkosipulinkynttä
    • oliiviöljyä
    • 1kgtuoreita tomaatteja
    • 4dlvettä
    • 1kasvis- tai kanaliemikuutio
    • 1tlfariinisokeria
    • 2tlkuivattua basilikaa
    • 2laakerinlehteä
    • 1dlkuohukermaa
    • suolaa
    • mustapippuria
    • 3viipalettapaahtoleipää

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori ja silppua porkkana, sipuli sekä valkosipulinkynnet. Silppua myös paprika.
  2. Kuullota kasviksia kattilassa öljyssä kunnes ne ovat pehmenneet. Lohko tomaatit ja lisää ne sekä vesi, liemikuutio, sokeri, basilika sekä laakerinlehdet kattilaan.
  3. Anna kiehua, kunnes porkkanat ovat täysin kypsiä. Nouki laakerinlehdet pois ja hienonna keitto sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon kerma sekä mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Paahda leivät paahtimessa, leikkaa ne palasiksi ja koristele keitto niillä.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua
  • Aivan loistava resepti31.5.2018

    Tein itse n. 200g paketilla tomaatteja, ja hyvin riitti. Kävi hyvin ilman sokeria ja muita mausteita, suola, pippuri. Kuohukerman pystyi myös korvaamaan hyvin kaurakermalla, jotta tuli vegaaninen, ja valkosipulinkynnet valkosipulitahnalla.