• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Maalaispatee

Maalaispatee
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 212 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta

Vuokaan

    • 1pkt(170 g)amerikanpekonia

Koristeeksi

    • 1rklroseepippureita

Valmistus

yli 60 min
  1. Paloittele herkkusienet ja kiehauta ne pannulla tilkassa öljyä yhdessä sipulikuutioiden kanssa. Sekoita sähkövatkaimella jauheliha, maksapasteija, kerma, muna, sieni-sipuliseos ja mausteet.
  2. Vuoraa suorakaiteen muotoinen (noin 1 l) kakkuvuoka pekoniviipaleilla. Kaada jauhelihaseos vuokaan ja käännä vuoan reunojen yli jääneet pekoniviipaleet massan päälle.
  3. Kypsennä 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Kaada kypsästä pateesta ylimääräinen rasva pois ja anna pateen jäähtyä viileässä. Kumoa patee jäähtyneenä ja ripottele pinnalle roseepippureita. Leikkaa patee noin 2 cm:n viipaleiksi. Annoksesta tulee noin 10 viipaletta.

Ravintosisältö per 100 g

  • 212 kcal889 kJ
  • Proteiinia10,8 g
  • Hiilihydraatteja1,86 g
  • Rasvaa18,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille