MacaronitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Macaronit

  • Annosmäärä40 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
Suloiset macaronleivokset onnistuvat kotonakin. Täytteeksi macaroneihin laitetaan rommi-kirsikkamarmeladia tai täyteläistä suklaaganachea. Noin 0,20€/annos.*
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

40 kpl
150 g (n. 3 1/2 dl)
 
kuoretonta mantelijauhetta
tai
150 g
 
tomusokeria
tai
60 g
 
valkuaista
tai
150 g
 
sokeria
tai
n. 1/2 dl
 
vettä
tai
60 g
 
valkuaista
tai
 
tai

Hillotäyte

n. 1/2 dl
 
tai

Suklaaganache

125 g
 
tai
1 dl
 
tai
1 rkl
 
sokeria
tai
25 g
 
voita
tai

Ravintosisältö

Energia
1 804 kJ / 432 kcal
Rasva
20 g
Hiilihydraatit
52 g
Proteiini
7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Siivilöi mantelijauhe tiheän siivilän läpi niin, että saat 150 g hienoa mantelijauhetta. Sekoita mantelijauheen joukkoon tomusokeri ja siivilöi seos vielä kerran. Sekoita joukkoon 60 g valkuaista.
Punnitse sokeri pieneen kahvalliseen kattilaan. Kaada kattilaan vesi. Varaa erilliseen vatkauskulhoon 60 g valkuaista.
Kuumenna sokeria ja vettä kattilassa täydellä teholla, tarkkaile lämpötilaa lämpömittarilla. Älä sekoita seosta, jotta siitä ei tule rakeista. Kun sokerisiirappi on 110–115 asteista, aloita vatkaamaan valkuaisia sähkövatkaimella täydellä teholla. Kun siirapin lämpötila on 120 astetta, ota kattila pois liedeltä ja kaada siirappi paksuna nauhana pehmeän valkuaisvaahdon joukkoon. Jatka vatkaamista vielä 2–3 minuuttia kunnes marenki on hieman jäähtynyt, mutta edelleen pehmeää.
Sekoita marenki mantelijauhetahnan joukkoon kolmessa osassa taikinakaapimella. Lisää tässä vaiheessa elintarvikeväri. Sekoita 1–2 minuuttia melko voimakkaasti. Taikina on valmista, kun vedät siihen viivan kaapimella ja se alkaa valua heti umpeen. Voit myös tehdä koenokareen leivinpaperin päälle. Jos nokare tasoittuu sileäksi kun lasket kymmeneen, on massaa sekoitettu tarpeeksi. Lisää tarvittaessa hieman valkuaista.
Leikkaa leivinpaperista kaksi täysin uunipellin pohjan kokoista palaa. Pursota leivinpaperille 2 euron kolikon kokoisia macaroneja pyöreällä tyllalla tai nosta nokareita lusikalla leivinpaperille. Siirrä leivinpaperi varovasti uunipellille. Tee ensin toinen pellillinen ja vasta 10–15 minuutin päästä seuraava. Kopauttele peltiä hieman ja anna macaronien kuivua vähintään 30 minuuttia ennen paistamista. Kuivumisaika vaihtelee suuresti huoneilman kosteudesta riippuen. Pinta on kuiva, kun se ei kosketuksesta tartu sormeen.
Paista macaroneja 150-asteessa uunin keskitasolla 10–14 minuuttia. Macaronit ovat kypsiä, kun pohjat irtoavat leivinpaperista ja kanta ja hattu ovat kiinnittyneitä toisiinsa. Paista toinen pellillinen samoin.
Anna macaronien jäähtyä ja irrota ne varovasti leivinpaperista lastalla.
Täytä macaronit hillolla tai suklaaganachella.
Valmista ganache. Rouhi suklaa metallikulhoon. Kuumenna ruokakerma ja sokeri kattilassa keskilämmöllä. Kaada kuuma kerma suklaan joukkoon ja sekoittele varovasti, kunnes suklaa on sulanut. Lisää kuutioitu voi ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Laita ganache pursotinpussiin ja pursota macaronkuoriin.
Macaroon-leivokset ovat parhaimmillaan 1–2 päivän päästä täyttämisestä. Säilytä täytetyt macaronit jääkaapissa. Pohjat voit valmistaa etukäteen ja pakastaa. Lado macaronpohjat rasiaan pystyasennossa, niin ne eivät tartu toisiinsa. Sulata ne ilmavasti leivinpaperin päällä. Täytteeksi sopii myös lemon curd tai maustettu voikreemi. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Dr.Oetker Geeliväri 15g Pinkki
    Hinta 2,79/kpl
    186,00/kg
  • Pirkka paistonkestävä rommi-kirsikkamarmeladi 280g
    Hinta 2,39/kpl
    8,54/kg
  • Pirkka tumma suklaa 200g RFA
    Hinta 2,09/kpl
    10,45/kg
  • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl UHT
    Hinta 0,49/kpl
    2,45/l
  • Dr. Oetker Punainen elintarvikeväri 30ml
    Hinta 2,95/kpl
    98,33/l
  • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    Hinta 2,25/kpl
    3,88/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Hinta 3,89/kpl
    3,81/kg
  • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    Hinta 1,89/kpl
    3,26/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Hinta 2,09/kpl
    2,09/kg
  • Dansukker Tomusokeri 500g
    Hinta 1,59/kpl
    3,18/kg
  • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    Hinta 2,89/kpl
    5,78/kg
  • Juustoportti laktoositon kirnuvoi 200 g
    Hinta 3,25/kpl
    16,25/kg
  • Arla laktoositon meijerivoi 500g lisäaineeton vähemmän suolaa
    Hinta 5,69/kpl
    11,38/kg
  • Valio Eila voi 500 g laktoositon
    Hinta 6,65/kpl
    13,30/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (24 arviota)

  • Teressa
    1 vuosi sitten
    Ohjeessa on kyllä sivan liian vähän valkuaista. Sitä kannattaa laittaa enemmän. Tuolla ohjeella tuli aika paksua ”taikinaa”
  • Hertta
    1 vuosi sitten
    Resepti toimii hienosti. Raaka-aineiden arvioinnissa voisi ilmoittaa myös että 60g valkuaista on noin kahden munan valkuainen