• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Maijan ruis-puolukkakääretorttu

Resepti: Maria Hyvärinen
Maijan ruis-puolukkakääretorttu
Reseptin teki kumppani
  • 15-20 palaa
  • alle 30 min

Ainekset

15-20 palaa
    • 4kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1 3/4dlruisjauhoja
    • 1tlleivinjauhetta

Täyte:

    • 1rs(á 200 g)tuorejuustoa
    • 1dlvispikermaa
    • 1dlrahkaa
    • 2-3rklsokeria tai hunajaa
    • 3dlpakastepuolukoita

Valmistus

alle 30 min
  1. Voitele uunipellin kokoinen leivinpaperi juoksevalla margariinilla tai rypsiöljyllä. Kuumenna uuni 220 asteeseen.
  2. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää ruisjauho-leivinjauheseos muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle ja paista uunissa noin 8 minuuttia.
  3. Kumoa kypsä torttulevy sokerilla ripotellun tai kevyesti öljytyn leivinpaperin päälle.
  4. Sekoita tuorejuusto, kerma, rahka ja sokeri tai hunaja sileäksi. Levitä täyte haaleaksi jäähtyneelle torttupohjalle ja ripottele jäiset puolukat täytteen päälle. Rullaa levy, kääri torttu tiiviisti leivinpaperiin ja siirrä jääkaappiin. Voit säilyttää kääretortun myös pakastimessa. Jäisestä tortusta voit leikata muutaman palan kerrallaan pöytään.
  5. Vinkki! Jätä sokeri tai hunaja pois täytteestä ja tarjoa torttuviipaleet paksun kinuskikastikkeen kanssa.

Kommentoi

Arvosana reseptille