Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
MaitokaaliReseptin takana kumppani

Maitokaali

Herkullinen kaalikeitto syntyy kesän värikkäistä kasviksista. Resepti: Midi Vuorela

Ainekset

8–10 annosta
    • 750gvalkokaalia
    • 3porkkanaa
    • 6–8perunaa
    • 1sipuli
    • 1nippukevätsipulia
    • 200gherneitä
    • 200gpapuja
    • 1kasvisliemikuutio
    • 100gtuoreita pinaatinlehtiä
    • 5dlvettä
    • 1ltäysmaitoa
    • suolaa
    • valkopippuria
    • 10–15basilikan lehteä
    • 20gvoita tai margariinia

Tarjoiluun:

    • ruisreikäleipää tai ruisnäkkileipää

Valmistus

yli 60 min
  1. Paloittele kaali ja kuoritut porkkanat, hyvin pestyt tai kuoritut perunat. Silppua kuorittu sipuli ja kevät- tai ruohosipuli.
  2. Pane kaali-, porkkana- ja sipulipalat kattilaan, kaada vesi päälle ja murenna liemikuutio joukkoon. Keitä 15–20 minuuttia.
  3. Lisää perunapalat ja pavut ja keitä vielä 15 minuuttia. Lisää maito, herneet, pinaatinlehdet ja vihreä sipulisilppu. Kuumenna kiehuvaksi.
  4. Mausta suolalla ja karkeaksi rouhitulla valkopippurilla, lisää rasva ja revi basilikalehdet päälle. Nauti ruisleivän kanssa.

Kategoriat

Kokeile myös

Kommentoi

Arvosana reseptille8 arvostelua