• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Makkarakeitto lapsuudestaReseptin teki kumppani

Makkarakeitto lapsuudesta

Resepti: Jenni Bergström

  • 30 - 60 min

Ainekset

    • 1pkt(à 400 g)ruokamakkaraa
    • 1pieni sipuli
    • 1paprika
    • 2pskeittojuureksia
    • 3perunaa
    • 2laakerinlehteä
    • 10kokonaista maustepippuria
    • 2lihaliemikuutiota
    • 1/2pktValio Koskenlaskija-sulatejuustoa, perinteinen
    • 1/2nippupersiljaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori makkarasta ja perunoista kuori pois. Pilko molemmat pieniksi paloiksi. Pilko sipuli ja paprika pieneksi. Laita nokare voita/ öljyä kattilaan ja kuullota sipuli sekä paprika.
  2. Lisää joukkoon n.1.5 l vettä, lihaliemikuutiot, pippurit, laakerinlehdet ja juureskuutiot sekä perunat. Anna keiton kiehua niin kauan, että perunat ja juurekset ovat melkein kypsiä.
  3. Lisää makkarat. Anna keiton vielä kiehahtaa ja lisää lopuksi sulatejuusto. Halutessasi voit suurustaa keittoa hieman. Kun sulatejuusto on liuennut kokonaan keiton joukkoon lisää joukkoon lopuksi persiljahake.

Kommentoi

Arvosana reseptille 10 arvostelua