Makkarakeitto lapsuudestaReseptin takana kumppani

Makkarakeitto lapsuudesta

  • Annosmäärä annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kananmunaton
Resepti: Jenni Bergström
  • Kananmunaton

Ainekset

annosta
1 pkt (à 400 g)
 
ruokamakkaraa
tai
1
 
pieni sipuli
tai
1
 
paprika
tai
2 ps
 
keittojuureksia
tai
3
 
perunaa
tai
2
 
laakerinlehteä
tai
10
 
kokonaista maustepippuria
tai
2
 
lihaliemikuutiota
tai
1/2 pkt
 
Valio Koskenlaskija-sulatejuustoa, perinteinen
tai
1/2 nippu
 
persiljaa
tai

Valmistus

30 - 60 min
Kuori makkarasta ja perunoista kuori pois. Pilko molemmat pieniksi paloiksi. Pilko sipuli ja paprika pieneksi. Laita nokare voita/ öljyä kattilaan ja kuullota sipuli sekä paprika.
Lisää joukkoon n.1.5 l vettä, lihaliemikuutiot, pippurit, laakerinlehdet ja juureskuutiot sekä perunat. Anna keiton kiehua niin kauan, että perunat ja juurekset ovat melkein kypsiä.
Lisää makkarat. Anna keiton vielä kiehahtaa ja lisää lopuksi sulatejuusto. Halutessasi voit suurustaa keittoa hieman. Kun sulatejuusto on liuennut kokonaan keiton joukkoon lisää joukkoon lopuksi persiljahake.
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (29 arviota)