MakkaraperunatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Makkaraperunat

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
Makkaraperunat ovat koko perheen suosikki. Mausta annos kunnon lusikallisella valkosipulimajoneesia.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton

Ainekset

4 annosta
1 ps (1 kg)
 
tai
1 pkt (400 g)
 
tai

Valkosipulimajoneesi

1/2 prk
 
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai

Lisäksi

1 (100 g)
 
tai
 
tai

Ravintosisältö

Energia
788 kJ / 190 kcal
Rasva
12 g
Hiilihydraatit
16 g
Proteiini
3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
Levitä ranskalaiset leivinpaperin päälle uunipellille ja paista niitä ensin 225 asteessa 10 minuuttia.
Kuori uunimakkara ja leikkaa se paloiksi. Käännä perunat lastalla ja lisää sitten makkarapalat. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia.
Mittaa majoneesi kulhoon ja hienonna joukkoon valkosipulinkynnet. Hienonna punasipuli.
Jaa makkaraperunat annoksiksi ja annostele päälle majoneesia, ketsuppia ja hienonnettua punasipulia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • K-Menu ranskanperuna 1kg pakaste
    K-Menu ranskanperuna 1kg pakaste
    1,45/kpl
    1,45/kg
  • K-Menu majoneesi 430g
    K-Menu majoneesi 430g
    1,50/kpl
    3,49/kg
  • Pirkka tomaattiketsuppi  730g
    Pirkka tomaattiketsuppi 730g
    3,39/kpl
    4,64/kg
  • Pirkka pippuriketsuppi 470g
    Pirkka pippuriketsuppi 470g
    2,79/kpl
    5,94/kg
  • Pirkka Mexican tomaattiketsuppi  740g
    Pirkka Mexican tomaattiketsuppi 740g
    3,79/kpl
    5,12/kg
  • Pirkka majoneesi 250g
    Pirkka majoneesi 250g
    2,25/kpl
    9,00/kg
  • Pirkka Kevyt majoneesi 250g
    Pirkka Kevyt majoneesi 250g
    1,69/kpl
    6,76/kg
  • Pirkka chilimajoneesi 270ml
    Pirkka chilimajoneesi 270ml
    2,39/kpl
    8,85/l
  • Punasipuli Suomi
    Punasipuli Suomi
    0,22/kpl
    2,19/kg
  • Punasipulinippu Suomi
    Punasipulinippu Suomi
    2,95/kpl
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Valkosipuli ulkomainen kg
    0,50/kpl
    9,95/kg
  • Pirkka yksikyntinen valkosipuli 100 g ulkomainen
    Pirkka yksikyntinen valkosipuli 100 g ulkomainen
    1,65/kpl
    16,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (119 arviota)

  • Jukka Taalasmaa
    3 vuotta sitten
    Kiitos vastauksesta isi, mutta en valitettavasti omista uunia joten voinko käyttää mikroa sulattamisessa? Ja minkä merkkistä sinappia suosittelette??? Käykö koti sinappi vai jokin muu??!?!
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Jukka Taalasmaa, reseptin mukaan valmistettu annos on suunniteltu kypsennettäväksi uunissa. Voit kokeilla esimerkiksi Pirkka-sarjaan kuuluvia sinappeja, kuten Pirkka mietoa sinappia.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Jukka Taalasmaa, makkaraperunat on parasta valmistaa uunissa tai esimerkiksi rasvakeittimessä. Annoksen voi toki maustaa myös sinapilla.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Juho, uunissa paistamisen jälkeen makkaraperunat voi tarjota esimerkiksi lautaselta. Annoksiin voi sitten lisätä valkosipulimajoneesia, ketsuppia sekä raakaa punasipulia. Sipulia ei siis ole tarkoitus kypsentää.
  • irene
    5 vuotta sitten
    täytyykö uunia lämmittää kuinka kauan ennen kuin laitan ranskan perunat sinne sulamaan? entäpä makkarat? pitääkö ne paistaa eri aikaan``????
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Irene, ennen paistamista uunin kannattaa antaa lämmetä noin 10 minuuttia tai kunnes se saavuttaa 225 asteen lämmön. Tarkoitus on laittaa kuumaan uuniin ensin ranskanperunat paistumaan 10 minuutiksi, lisätä sen jälkeen mukaan myös makkarat ja jatkaa paistamista vielä 10 minuuttia.