Mämmimudcake
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Mämmimudcakessa on mieto mämmin maku, joten muutkin kuin mämmin ystävät voivat yllättyä positiivisesti.
Ainekset
16 annosta
150 g | tai |
150 g | tai |
4 | tai |
2 dl | sokeria tai |
200 g (n. 1 1/2 dl) | mämmiä tai |
1 ps (100 g) | tai |
1/4 dl | perunajauhoja tai |
2 rkl | tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
Lisäksi | |
---|---|
1 tlk (2 1/2 dl) | Flora Vanilla vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai |
1 tl | sitruunankuorta raastettuna tai |
Pinnalle | |
Fazer pupuneidin suklaamunia tai | |
minttua tai | |
syötäviä kukkia tai |
Valmistus
30 - 60 min
Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele vuoka.
Sulata rasva miedolla lämmöllä isohkossa teräskattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
Lisää sokeri ja munat kattilaan sähkövatkaimella vatkaten. Sekoita joukkoon mämmi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmean taikinamaiseksi. Anna kakun tekeytyä kylmässä ennen tarjoamista. Koristele kakku suklaamunilla, mintulla ja kukilla.
Vaahdota vaniljakastike ja mausta se sitruunankuorella, tarjoa kakun kanssa.
Vinkki! Myös vaniljajäätelö sopii hyvin mämmimudcaken kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(34 arviota)
- 30 - 60 min4,1(139 arviota)
- 30 - 60 min3,9(15 arviota)
- 30 - 60 min4,0(30 arviota)
- yli 60 min4,1(250 arviota)
- yli 60 min4,2(124 arviota)
- 30 - 60 min4,1(47 arviota)
- 30 - 60 min4,0(182 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (87 arviota)
- MKI1 kuukausi sittenOmaan makuun mämmi ei tule juuri esiin ehdotetulla reseptillä, jolloin mämmi jää mielestäni vähän turhaksi ainesosaksi. Vähentämällä sokerin 1 dl:aan ja kaakaon 1 rkl:aan on kakku edelleen makea ja suklainen, mutta mämmi pääsee paremmin esiin. Tästä on tullut perheeni pääsiäispöydän vakituinen herkku. :)
- Luzze1 vuosi sittenMillä korvaa mantelijauhe pähkinäallergiselle? 🤔
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenLuzze, mantelijauheen voi kokeilla korvata vehnäjauhoilla, mutta valitettavasti reseptiä ei ole testattu ilman mantelijauhetta.
- Tirppa4 vuotta sittenKuulostaa ihanalta! Olihan tämä maidoton (ilman vaniljakastiketta siis)?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenTirppa, voi ja taloussuklaa sisältävät maitoa. Maidottoman reseptistä saat korvaamalla voin maidottomalla margariinilla ja valitsemalla maidottoman suklaan.
- Masavaan5 vuotta sittenTipu kivasti piilossa keltainen Pääsiäisherkut ovat kaikki tarjolla K-kaupassa
- Haza6 vuotta sittenhyvä idis. Saiskohan vielä kuivaan kakkuunkin jonkun mämmimäärän? Olen kuivien kakkujen ystävä ja kait sitä mämmii vois käyttää yhtähyvin kuín taatelia vaikka? Oisko joku valmis koklaa mämmikuivakakkuu.....
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHaza, kiva jos olet innostunut ideasta. Mämmikuivakakkua ei ole koekeittiöllä testattu, mutta välitämme toiveesi sinne tiedoksi.
- Pia P7 vuotta sittenAivan mahtavan herkullinen! Hyvä idea mämmin käytölle leivonnassa :)
- niina K7 vuotta sittenVaikuttaapa maukkaalta!