Mansikka-omenakiisseliReseptin takana kumppani

Mansikka-omenakiisseli

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Mansikka-omenakiisseli maistuu arkisena jälkiruokana tai vaikkapa välipalana. Helppoa ja herkullista.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
2
 
omenaa
tai
9 dl
 
vettä
tai
3/4 dl
 
sokeria
tai
 
kanelitanko
tai
4 rkl
 
maissitärkkelys- tai perunajauhoja
tai
1 dl
 
vettä
tai
300 g
 
mansikoita (pakaste)
tai

Ravintosisältö

Energia
149 kJ / 36 kcal
Rasva
0,1 g
josta tyydyttynyttä
0 g
Hiilihydraatit
7,9 g
josta sokereita
6,4 g
Proteiini
0,1 g
Suola
0 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Kuori omenat. Halkaise ja poista siemenkodat ja leikkaa puolikkaat kuutioiksi. Pane kattilaan, kaada vesi ja sokeri päälle ja lisää kanelitanko joukkoon. Keitä 15 minuuttia.

Poista kanelitanko ja siirrä kattila levyltä. Sekoita perunajauhot tai maissitärkkelys ja vesi. Kaada seos ohuena nauhana kuumaan liemeen koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila liedelle ja anna kiisselin kiehahtaa muutamia kertoja poreillen.

Viipaloi mansikat puolisulaneena ja lisää viipaleet kiisseliin. Kaada kiisseli jälkiruoka-astiaan. Ripottele hiukan sokeria pinnalle ja jäähdytä.

Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (14 arviota)