Mansikka-omenakiisseliReseptin teki kumppani

Mansikka-omenakiisseli

  • 6 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 2omenaa
    • 9dlvettä
    • 3/4dlsokeria
    • kanelitanko
    • 4rklmaissitärkkelys- tai perunajauhoja
    • 1dlvettä
    • 300gmansikoita (pakaste)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori omenat. Halkaise ja poista siemenkodat ja leikkaa puolikkaat kuutioiksi. Pane kattilaan, kaada vesi ja sokeri päälle ja lisää kanelitanko joukkoon. Keitä 15 minuuttia.
  2. Poista kanelitanko ja siirrä kattila levyltä. Sekoita perunajauhot tai maissitärkkelys ja vesi. Kaada seos ohuena nauhana kuumaan liemeen koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila liedelle ja anna kiisselin kiehahtaa muutamia kertoja poreillen.
  3. Viipaloi mansikat puolisulaneena ja lisää viipaleet kiisseliin. Kaada kiisseli jälkiruoka-astiaan. Ripottele hiukan sokeria pinnalle ja jäähdytä.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille