• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mansikka-suklaatäytekakku

Mansikka-suklaatäytekakussa maistuu mansikka monessa muodossa. Suklaahiput täytteessä antavat mukavan suutuntuman ja lisämaun. Tämäkin resepti vain n. 1,80€/annos*.
Mansikka-suklaatäytekakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 359 kcal / annos (185g)

Ainekset

12 annosta

Pohja

Täyte ja kuorrutus

Kostutus

    • 1dlPirkka omenatäysmehua

Koristelu

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao- ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon.
  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (3 l). Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Leikkaa pohja neljään osaan.
  3. Valuta sulaneista mansikoista mehu siivilässä (noin 2 dl). Hienonna mansikat veitsellä, mukaan saa jäädä hieman sattumia. Vaahdota kerma ja mausta vanilliinisokerilla. Sekoita joukkoon rahka ja mansikat.
  4. Leikkaa suklaa karkeaksi rouheeksi veitsellä.
  5. Levitä 1/3 täytteestä pohjan päälle ja ripottele sen päälle 1/3 suklaarouheesta. (Alimmaista levyä ei tarvitse kostuttaa, koska täyte on kosteaa.) Nosta päälle toinen pohjalevy. Kostuta levy omenatäysmehulla ja peitä rahkaseoksella sekä suklaalla. Kostuta ja täytä viimeinen väli samoin. Nosta kansilevy päälle ja kostuta se.
  6. Peitä kakku kelmulla ja nosta päälle muovinen leikkuulauta ja esimerkiksi margariinirasia painoksi. Anna kakun kostua jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
  7. Vaahdota kerma koristelua varten. Mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla
  8. Levitä tai pursota kerma kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku mansikoilla, pensasmustikoilla ja valkosuklaalastuilla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Mansikkamehu sopii sellaisenaan juotavaksi tai vaikkapa kiisseliin. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 185g100 g

  • 359 kcal1 500 kJ
  • Proteiinia6,6 g
  • Hiilihydraatteja34,4 g
  • Rasvaa21,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua