• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mantelinen omenapiirakka

Mantelinen omenapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 30 - 60 min
  • 224 kcal / 100 g

Ainekset

Pohja

Kastike

    • 75gvoita tai leivontamargariinia
    • 1dlsokeria
    • 2rklvehnäjauhoja
    • 3dlPirkka laktoositonta kevytkermaa (10 %)

Täyte

Pinnalle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet ja sokeri huoneenlämpöiseen rasvaan. Painele seos torttuvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  2. Valmista kastike. Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa, lisää sokeri ja vehnäjauhot ja anna kiehahtaa. Sekoita joukkoon kerma ohuena nauhana. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5 minuuuttia.
  3. Levitä esikypsennetyn piirakkapohjan päälle kuoritut, viipaloidut omenat. Ripottele päälle mantelirouhe. Kaada vuokaan kastike ja ripottele päälle mantelilastuja. Paista piirakkaa noin 25 minuuttia, kunnes piirakka on saanut kauniin värin.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 224 kcal937 kJ
  • Proteiinia3,47 g
  • Hiilihydraatteja21,8 g
  • Rasvaa13,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu