• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mantelinen puolukkapiirakka

Mantelinen puolukkapiirakka valmistuu helposti ilman sähkövatkainta, sillä ainekset tarvitsee vain sekoittaa. Piirakan pinnalla maistuvat manteli ja kookos.
Mantelinen puolukkapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • 30 - 60 min
  • 251 kcal / 100 g

Ainekset

16 annosta
    • 150gleivontamargariinia
    • 2dlsokeria
    • 4 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1 1/2tlleivinjauhetta
    • 1/2tlsoodaa
    • 400g(8 dl)puolukoita (pakaste)
    • 2rklsokeria
    • 2rklperunajauhoja

Pinnalle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita rasva, piimä ja sokeri kulhossa. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sooda. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille (30x40 cm).
  3. Sekoita marjojen joukkoon sokeri ja perunajauhot. Ripottele marjat taikinan päälle ja paista 200 asteessa 10 minuuttia.
  4. Sekoita mantelijauhe, kookoshiutaleet, sokeri ja neste keskenään. Ripottele manteliseos marjojen päälle. Jatka paistamista 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 251 kcal1 050 kJ
  • Proteiinia4,79 g
  • Hiilihydraatteja32,5 g
  • Rasvaa10,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille