Maritozzi-pullatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Maritozzi-pullat

  • Annosmäärä10–12 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Italialainen maritozzo on ihanan pehmeä kermatäytteinen pulla, joka muistuttaa hieman laskiaispullaa. Tässä versiossa on kaksi täytettä: mascarpone ja vadelma.

    Ainekset

    10–12 kpl

    Taikina

    2 1/2 dl
     
    tai
    1 ps (11 g)
     
    tai
    2 rkl
     
    sokeria
    tai
    2 rkl
     
    tai
    1 tl
     
    tai
    n. 6 dl
     
    tai
    1
     
    tai
    1/2 dl
     
    1/2 dl
     
    tai
    tai
    1 rkl
     
    sitruunankuorta raastettuna
    tai
    1 tl
     
    oliiviöljyä kulhon voiteluun
    tai

    Täyte

    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    1 prk (250 g)
     
    tai
    2 rkl
     
    sokeria
    tai
    2 tl
     
    tai
    1/4 rs (à 175 g)
     
    tai

    Lisäksi

     
    tomusokeria viimeistelyyn
    tai

    Valmistus

    yli 60 min
    Huomasithan, että voit vaihenumeroa klikkaamalla merkitä työvaiheet tehdyksi.
    Kuumenna neste 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva, sokeri, hunaja ja suola. Lisää jauhot, kananmuna, öljy ja sitruunankuori.
    Alusta taikinaa käsin tai yleiskoneella noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja. Kämmenet voi myös öljytä kevyesti, mikäli taikina tuntuu tahmealta käsin vaivatessa. Taikina saa kuitenkin jäädä pehmeäksi.
    Kaavi taikina leivontakulhosta, muotoile palloksi ja nosta se kevyesti öljyttyyn kulhoon. Jätä kulho vedottomaan paikkaan kohoamaan leivinliinalla peitettynä noin tunniksi tai kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.
    Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle, muotoile pötköksi ja jaa tasaisesti 10–12 osaan. Pyörittele pulliksi ja aseta ne tasaisesti pellille leivinpaperin päälle. Peitä leivinliinalla ja kohota lämpimässä paikassa 30–60 minuuttia, kunnes pullat ovat hieman kohonneet.
    Paista pullia 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes niiden väri on muuttunut kullanruskeaksi.
    Anna pullien jäähtyä täysin ennen täyttöä. Tee kaksi eri täytettä. Vatkaa kerma sähkövatkaimella napakaksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa notkistettu mascarpone. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Siirrä puolet vaahdosta toiseen kulhoon ja lisää hieman sulaneet vadelmat. Vatkaa sähkövatkaimella nopeasti sekaisin jämäkäksi vaahdoksi. Huomaathan, että pakastevadelmat saattavat hieman löystyttää vaahtoa.
    Leikkaa pullat keskeltä halki lähes pohjaan saakka. Pursota tai lusikoi sisälle reilusti mascarponevaahtoa ja tasoita pinta palettiveitsellä. Tee vadelmaversiot samalla tavalla. Viimeistele tomusokerilla.
    Tiesitkö, että Italiassa maritozzi-pullia on käytetty kosiskeluun: sulhas­kandidaatti on saattanut piilottaa sormuksen pullaan. Vinkki! Ihanan kiiltävät tahmapullat saat, kun voitelet ne sokeriliemellä heti paistamisen jälkeen (kiehauta kattilassa 1 osa vettä ja 1 osa sokeria). Pullataikinaan voit raastaa sitruunan sijaan myös appelsiininkuorta.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka laktoositon kevytmaitojuoma 1l
      Pirkka laktoositon kevytmaitojuoma 1l
      1,35/kpl
      1,35/l
    • Pirkka kuivahiiva 4x11g
      Pirkka kuivahiiva 4x11g
      Plussa-kortillaPlussa-tarjous
      -8 %
      2,002 kpl
      1,09/kpl
      24,77/kg
    • Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350g
      Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350g
      5,09/kpl
      14,54/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
      Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
      1,75/kpl
      0,88/kg
    • Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580g
      Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580g
      3,59/kpl
      6,19/kg
    • Pirkka oliiviöljy 1l
      Pirkka oliiviöljy 1l
      7,35/kpl
      7,35/l
    • Pirkka rypsiöljy 900ml
      Pirkka rypsiöljy 900ml
      3,99/kpl
      4,43/l
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      1,29/kpl
      6,45/l
    • Pirkka Parhaat mascarpone 250 g
      Pirkka Parhaat mascarpone 250 g
      3,29/kpl
      13,16/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Pirkka vaniljasokeri 100g
      2,59/kpl
      25,90/kg
    • Pirkka Parhaat suomalainen vadelma 175g pakaste
      Pirkka Parhaat suomalainen vadelma 175g pakaste
      4,99/kpl
      28,51/kg

    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (34 arvostelua)

    • Eevis
      26 päivää sitten
      Tykkäsin tosi paljon! Sitruuna pullataikinassa antaa kivan säväyksen ja mascarpone-kermavaahto marjoilla tosi hyvä. Varmasti teen toiste!
    • Mamma
      1 kuukausi sitten
      Täydelliset. Menee myös aamiaissämpylöinä. Ihanan kuohkeat. Jatkoon menee.
    • Kokki13v
      1 kuukausi sitten
      Ihanat pullat! Sitruunaa juuri sopivasti, ja vastoin oletuksia, öljyllä leivottu taikina oli helppo muotoilla. Vadelmien sijaan laitoin mustikoita, vähän enemmän, kuin reseptissä oli marjoja. Täydellistä!
    • A
      1 kuukausi sitten
      Loistava maku näissä pullissa!
    • L
      1 kuukausi sitten
      Itsellä jäi tosi kovaksi 6dl jauhoja.
    • Maritozzi
      1 kuukausi sitten
      Maku on ok, mutta laktoosittomalla mascarponella täyte jää niin löysäksi, että valuu pois pullan sisältä.
    • Heli
      1 kuukausi sitten
      Kyllä tuli hyviä!!! Minulla ei ollut vadelmia täytteeseen, vaan laitoin vadelmahilloa. Täydellistä oli!