• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Marjatarhurin piirakka

Marjatarhurin piirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 247 kcal / annos (90g)

Ainekset

16 annosta
    • 1 1/2pkt(600 g)Myllyn Paras kauramurotaikinaa

Täyte

    • 1dlvettä
    • 2dlsokeria
    • 6rklMaizena-maissitärkkelysjauhoa
    • 2ps(à 400 g)Pirkka marjasekoitusta
    • 2rklvoita tai margariinia

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa pinnoitettuun kattilaan kylmä vesi, maissitärkkelys ja sokeri. Sekoita sileäksi. Lisää marjat ja kuumenna koko ajan sekoittaen. Kun seos alkaa kiehua, keitä sitä 2-3 minuuttia, kunnes liemestä tulee läpikuultava. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon voi. Nosta kattila kylmään vesialtaaseen jäähtymään.
  2. Painele kaksi sulanutta taikinalevyä irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta pohja hetkeksi jääkaappiin kovettumaan. Taputtele yksi taikinalevy jauhotetun leivinpaperin päällä vuoan kokoiseksi ympyräksi. Tee siihen omenaporalla muutama aukko ja nosta papereineen kylmään.
  3. Nostele kiisselitäyte vuoan pohjalle tasaisesti. Kumoa kansitaikina paperin avulla varovasti täytteen päälle. Nipistele taikinan saumat yhteen. Laita omenaporalla otetut ympyrät koristeeksi kannen päälle.
  4. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä täysin ennen vuoasta irrottamista. Siivilöi pintaan tomusokeria. Tarjoa vaniljajäätelön tai vatkatun vaniljakastikkeen kanssa.

Ravintosisältö perannos 90g100 g

  • 247 kcal1 030 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja32 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille