Marjatarhurin piirakka
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
1 1/2 pkt (600 g) | Myllyn Paras kauramurotaikinaa tai |
Täyte | |
---|---|
1 dl | vettä tai |
2 dl | sokeria tai |
6 rkl | maissitärkkelystä (Maizena) tai |
2 ps (à 400 g) | tai |
2 rkl | voita tai margariinia tai |
Valmistus
Mittaa pinnoitettuun kattilaan kylmä vesi, maissitärkkelys ja sokeri. Sekoita sileäksi. Lisää marjat ja kuumenna koko ajan sekoittaen. Kun seos alkaa kiehua, keitä sitä 2–3 minuuttia, kunnes liemestä tulee läpikuultava. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon voi. Nosta kattila kylmään vesialtaaseen jäähtymään.
Painele kaksi sulanutta taikinalevyä irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta pohja hetkeksi jääkaappiin kovettumaan. Taputtele yksi taikinalevy jauhotetun leivinpaperin päällä vuoan kokoiseksi ympyräksi. Tee siihen omenaporalla muutama aukko ja nosta papereineen kylmään.
Nostele kiisselitäyte vuoan pohjalle tasaisesti. Kumoa kansitaikina paperin avulla varovasti täytteen päälle. Nipistele taikinan saumat yhteen. Laita omenaporalla otetut ympyrät koristeeksi kannen päälle.
Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä täysin ennen vuoasta irrottamista. Siivilöi pintaan tomusokeria. Tarjoa vaniljajäätelön tai vatkatun vaniljakastikkeen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Maizena maissitärkkelys jauho 400 gHinta 3,09/kpl7,73/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 4,09/kpl8,18/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(7 arviota)
- 30 - 60 min4,1(36 arviota)
- yli 60 min5,0(6 arviota)
- yli 60 min4,0(71 arviota)
- alle 15 min3,8(155 arviota)
- yli 60 min4,4(42 arviota)
- 30 - 60 min4,2(65 arviota)
- 30 - 60 min3,6(14 arviota)
Arvostele resepti
- Leipuri1 vuosi sittenMoi, onko piirakkaa järkevää tehdä muussa kuin irtopohjavuoassa, esim. keraamisessa piirakkavuoassa?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenLeipuri, reseptin taikinan ja täytteen määrä on mitoitettu isoon irtopohjavuokaan. Tavallinen keraaminen piirakkavuoka saattaa olla liian matala tälle kakulle.