Marokkolainen lihapata
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
1 rs (á 700 g) | karjalanpaistilihoja tai |
1/2 dl | oliiviöljyä tai |
1 | lihaliemikuutio tai |
1 tl | mustapippuria tai |
1 tl | kuminaa tai |
2 | kanelitankoa tai |
1–2 | laakerinlehteä tai |
3 viipaletta | tuoretta inkivääriä tai |
1 | punainen paprika tai |
1 | sipuli tai |
2 | porkkanaa tai |
100 g | papupaloja tai |
10 | kivetöntä, kuivattua luumua tai |
1 prk (á 390 g) | tomaattimurskaa tai |
3 dl | vettä tai |
1 tl | suolaa tai |
1 rkl | hunajaa tai |
Viimeistelyyn | |
---|---|
1 ps (á 80 g) | valkoisia manteleita tai |
1/2 ruukkua | korianteria tai |
Valmistus
Ota lihakuutiot huoneenlämpöön puoleksi tunniksi ennen paistoa. Kuumenna öljy pannussa ja ruskista lihakuutiot. Murenna liemikuutio joukkoon, sekoita hyvin ja siirrä lihakuutiot uunivuokaan. Ripottele rouhitut mustapippurit ja kumina päälle. Lisää laakerinlehdet, kanelitangot ja inkivääriviipaleet vuokaan.
Pilko putsattu paprika, kuoritut sipuli ja porkkanat, siirrä palat vuokaan yhdessä papupalojen ja luumujen kanssa.
Sekoita tomaattimurska, vesi, suola ja hunaja. Kaada liemi vuokaan, sekoita ja peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla. Paista uunissa 170 asteessa noin 2 tuntia. Sekoita kerran paistamisen aikana.
Paahda mantelit kuivassa ja kuumassa paistinpannussa kauniin ruskeapintaisiksi. Ripottele mantelit ja revityt korianterinlehdet padan pinnalle juuri ennen tarjoamista.