Marokkolainen lihapataReseptin takana kumppani

Marokkolainen lihapata

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Resepti: Midi Vuorela
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
1 rs (á 700 g)
 
karjalanpaistilihoja
tai
1/2 dl
 
oliiviöljyä
tai
1
 
lihaliemikuutio
tai
1 tl
 
mustapippuria
tai
1 tl
 
kuminaa
tai
2
 
kanelitankoa
tai
1–2
 
laakerinlehteä
tai
3 viipaletta
 
tuoretta inkivääriä
tai
1
 
punainen paprika
tai
1
 
sipuli
tai
2
 
porkkanaa
tai
100 g
 
papupaloja
tai
10
 
kivetöntä, kuivattua luumua
tai
1 prk (á 390 g)
 
tomaattimurskaa
tai
3 dl
 
vettä
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1 rkl
 
hunajaa
tai

Viimeistelyyn

1 ps (á 80 g)
 
valkoisia manteleita
tai
1/2 ruukkua
 
korianteria
tai

Valmistus

yli 60 min

Ota lihakuutiot huoneenlämpöön puoleksi tunniksi ennen paistoa. Kuumenna öljy pannussa ja ruskista lihakuutiot. Murenna liemikuutio joukkoon, sekoita hyvin ja siirrä lihakuutiot uunivuokaan. Ripottele rouhitut mustapippurit ja kumina päälle. Lisää laakerinlehdet, kanelitangot ja inkivääriviipaleet vuokaan.

Pilko putsattu paprika, kuoritut sipuli ja porkkanat, siirrä palat vuokaan yhdessä papupalojen ja luumujen kanssa.

Sekoita tomaattimurska, vesi, suola ja hunaja. Kaada liemi vuokaan, sekoita ja peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla. Paista uunissa 170 asteessa noin 2 tuntia. Sekoita kerran paistamisen aikana.

Paahda mantelit kuivassa ja kuumassa paistinpannussa kauniin ruskeapintaisiksi. Ripottele mantelit ja revityt korianterinlehdet padan pinnalle juuri ennen tarjoamista.

<