• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Marokkolainen lihapata

Resepti: Midi Vuorela
Marokkolainen lihapata
Reseptin teki kumppani
  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 1rs(á 700 g)karjalanpaistilihoja
    • 1/2dloliiviöljyä
    • 1lihaliemikuutio
    • 1tlmustapippuria rouhittuna
    • 1tlkuminaa
    • 2kanelitankoa
    • 1-2laakerinlehteä
    • 3viipalettatuoretta inkivääriä
    • 1punainen paprika
    • 1sipuli
    • 2porkkanaa
    • 100gpapupaloja
    • 10kivetöntä, kuivattua luumua
    • 1prk(á 390 g)tomaattimurskaa
    • 3dlvettä
    • 1tlsuolaa
    • 1rklhunajaa

Viimeistelyyn:

    • 1ps(á 80 g)valkoisia manteleita
    • 1/2ruukkuakorianteria

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota lihakuutiot huoneenlämpöön puoleksi tunniksi ennen paistoa. Kuumenna öljy pannussa ja ruskista lihakuutiot. Murenna liemikuutio joukkoon, sekoita hyvin ja siirrä lihakuutiot uunivuokaan. Ripottele rouhitut mustapippurit ja kumina päälle. Lisää laakerinlehdet, kanelitangot ja inkivääriviipaleet vuokaan.
  2. Pilko putsattu paprika, kuoritut sipuli ja porkkanat, siirrä palat vuokaan yhdessä papupalojen ja luumujen kanssa.
  3. Sekoita tomaattimurska, vesi, suola ja hunaja. Kaada liemi vuokaan, sekoita ja peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla. Paista uunissa 170 asteessa noin 2 tuntia. Sekoita kerran paistamisen aikana.
  4. Paahda mantelit kuivassa ja kuumassa paistinpannussa kauniin ruskeapintaisiksi. Ripottele mantelit ja revityt korianterinlehdet padan pinnalle juuri ennen tarjoamista.
  5. Nauti couscousin, riisin tai perunoiden kanssa.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua
  • seija_a6.12.2016

    Tarkoitetaanko kuminalla tavallista kuminaa vai juustokuminaa (jeeraa)?

  • K-Kuluttajapalvelu6.12.2016

    Seija_a, lihapataan käytetään kuminaa, eli resepti on oikein.