• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mausteinen kaalilaatikko

Resepti: Teppo Säkkinen, Midi Vuorela
Mausteinen kaalilaatikko
Reseptin teki kumppani
  • 8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8 annosta
    • 1 1/2dlohrasuurimoita
    • vettä
    • suolaa
    • 2keltasipulia
    • 5valkosipulinkynttä
    • 1chili
    • 1(á 1,7 kg)valko- tai savoijinkaali
    • 20gvoita
    • 400gnaudan jauhelihaa
    • 2rkltummaa siirappia
    • 3rklsweet chili-kastiketta
    • 1rklHP kastiketta
    • 10tippaatabascoa
    • 2rkljauhettua juustokuminaa
    • 1rklkuivattua timjamia
    • 1rklmustapippuria rouhittuna
    • 1rklkurkumaa
    • 1tljauhettua korianteria
    • 1-1 1/2tlsuolaa
    • 1lihaliemikuutio
    • 4dlvettä

Valmistus

yli 60 min
  1. Keitä ohrasuurimot kypsäksi (noin 25 min) suolalla maustetussa vedessä ja siivilöi.
  2. Pilko kuoritut sipulit, valkosipulin kynnet ja chili hienoksi. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi.
  3. Sulata voi suuressa kattilassa tai paistokasarissa. Lisää sipuli- ja chilisilput ja kypsennä niitä kunnes pehmenevät, lisää jauheliha ja ruskista.
  4. Lisää kaalisuikaleet, siirappi sekä kaikki maustekastikkeet ja mausteet kattilaan. Kypsennä silloin tällöin sekoitellen noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja sekoita ohrasuurimot joukkoon. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (noin 2 ½ l) ja valuta liemikuutiosta ja vedestä keitetty lihaliemi joukkoon.
  5. Halutessasi voit viimeistellä kaalilaatikon pinnan voinokareilla ja siirappiraidoilla.
  6. Paista uunissa 170 asteessa noin 60 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.
  7. Vinkki! Kevyesti vaahdotettu ranskankerma maistuu mausteisen kaalilaatikon kanssa. "

Kommentoi

Arvosana reseptille5