• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Meetvursti-papupata

Meetvursti-papupata valmistuu nopeasti säilötyistä pavuista. Uunissa rapeiksi paahdetut meetvurstiviipaleet tuovat ruokaan rakennetta.
Meetvursti-papupata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Levitä meetvurstiviipaleet leivinpaperin päälle pellille ja paahda ne rapeiksi 225 asteessa 5-6 minuuttia. Nosta lastut talouspaperin päälle kuivahtamaan. Kuori ja viipaloi salottisipulit.
  2. Kuumenna öljy kattilassa tai padassa ja kuullota siinä sipulit. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja lisää hunaja sekä tomaattimurska ja liemestään valutetut, huuhdellut pavut.
  3. Leikkaa paprikat reilun kokoisiksi paloiksi ja lisää pataan hillosipulien kanssa. Lorauta joukkoon vähän hillosipulilientä ja mausta makusi mukaan sopivan tuliseksi. Anna hautua 10-15 minuuttia ja murustele joukkoon meetvurstilastut. Tarkista suolan lisäyksen tarve maistamalla. Tarjoa lisäksi riisiä ja vastapaistettuja sämpylöitä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 95,8 kcal401 kJ
  • Proteiinia4,46 g
  • Hiilihydraatteja8,37 g
  • Rasvaa4,66 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille