Meksikolainen liha-kasviskeittoReseptin takana kumppani

Meksikolainen liha-kasviskeitto

Tämän meksikolaisen lihakeiton mausteena löytyy muun muassa muutama pala tummaa suklaata.

Ainekset

2 annosta
    • 1 1/2–2eriväristä paprikaa
    • 1sipuli
    • 150gnaudan paistisuikaleita, maustamaton
    • 75gpekonikuutioita
    • 1rklrypsiöljyä
    • 3valkosipulinkynttä murskattuna
    • 1/2–1tlpunaista chilirouhetta
    • 1tloreganoa
    • ripaussuolaa
    • 1tlsokeria
    • 1/2lvettä
    • 1/2lihaliemikuutio
    • 1/2dlkahvikermaa
    • 2palaa tummaa suklaata
    • ruohosipulia tai persiljaa hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Halkaise pestyt paprikat ja poista siemenet ja suikaloi ne. Leikkaa kuorittu sipuli halki ja viipaloi puolikkaat. Kuumenna öljy kattilassa.
  2. Ruskista naudanlihasuikaleet ja pekonikuutiot. Mausta valkosipulilla, mausteilla ja sokerilla. Lisää paprikasuikaleet, sipuliviipaleet, maissi, vesi ja liemikuutio.
  3. Hauduta noin 30 minuuttia. Lisää kerma, tumma suklaa ja yrttisilppu. Kuumenna kiehuvaksi.
  4. Tarjoa patongin tai leivän kanssa.

Kategoriat

Kokeile myös

Kommentoi

Arvosana reseptille1 arvostelu
  • -19.11.2022

    Käyttäkää mielummin possunlihaa tai ainakin hyvälaatuista naudanlihaa. Hauduttamisaika pitäisi olla pidempi, jotta liha ei jäisi sitkeäksi. Muuten hyvä ja toimiva ohje!