Meksikon jauhelihakeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Meksikon jauhelihakeitto

Nopea jauhelihakeitto maustetaan meksikolaisittain.

  • 5-6 annosta
  • alle 30 min
  • 47,2 kcal / 100 g

Ainekset

5-6 annosta
    • 4isoa perunaa
    • 4dlvettä
    • 1/2suolaa
    • 1pkt(250 g)Pirkka naudan paistijauhelihaa 8 %
    • 2tlöljyä
    • 1/2psPirkka sipulikuutioita (pakaste)
    • 1/4tlmustapippuria
    • 1ps(450 g)Pirkka Mexican Mix -vihannessekoitusta (pakaste)
    • 2dlvettä

Valmistus

alle 30 min
  1. Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori perunat ja leikkaa noin sentin kuutioiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja lisää suola. Keitä noin 5 minuuttia
  2. Kuumenna pinnoitetussa pannussa tilkka öljyä ja ruskista siinä jauheliha. Kun jauheliha on paistunut, lisää sipulikuutiot joukkoon hetkeksi kuullottumaan. Lisää lihaseos kattilaan. Mausta mustapippurilla.
  3. Lisää vihannessekoitus ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä 5-10 minuuttia ja kaada joukkoon tomaattimurska. Huuhdo purkki desilitralla vettä ja lisää keittoon. Kuumenna ja anna hautua hetken ja tarkista maku. Tarjoa keiton kanssa tuoretta leipää.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 47,2 kcal198 kJ
  • Proteiinia3,38 g
  • Hiilihydraatteja5,3 g
  • Rasvaa1,32 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 21 arvostelua