Kevyen raikas meloni

Erilaiset melonit ovat kevyttä herkkua ihan sellaisenaan, mutta tuovat raikkaan makeaa makua mm. erilaisiin kesäisiin salaatteihin, smoothieihin, juomiin ja jälkiruokiin. Meloni on miedon makuinen ja kevyt hedelmä, joka maistuu kaiken ikäisille!

Melonit jaetaan kahteen pääryhmään: vesimeloneihin ja sokerimeloneihin. Vesimelonin tietävät kaikki - se sisältää jopa 94% vettä, ja maistuu ihan sellaisenaan erinomaisesti myös lapsille. Suomalaisille tutuin sokerimelonilajike on hunajameloni, ja vähemmän tunnettuja lajikkeita ovat cantaloupmeloni, galiameloni, piel de sapo -meloni, ogenmeloni ja verkkomeloni.  

Kypsän melonin tunnistat siitä, että se on pehmeä ja mehukas. Jos meloni on raaka, voit kypsyttää sitä huoneenlämmössä. Melonit ovat arkoja painaumille, joten painele melonin tyveä varovaisesti kypsyyttä kokeillessasi. Jäähdytä meloni ennen nauttimista.

Melonit ovat erittäin vesipitoisia ja sisältävät siten vain vähän energiaa. Paras säilytyslämpötila useimmille meloneille on viileä, noin +8 - +12 astetta. Erityisesti paloitellut melonit pitää säilyttää jääkaapissa.

Raikas melonisalaatti maistuu aina

Mozzarellalla viimeistelty vesimelonisalaatti maistuu upeasti grillillä paistetun broilerin, uusien perunoiden ja tuoreen leivän kanssa. Helposti valmistuvaan, rouskuvaan melonisalaattiin voi laittaa vesi- tai hunajamelonia.  Herkullinen leipäjuusto-melonisalaatti sopii vaikkapa noutopöydän tarjottavaksi tai juhlavaksi alkuruoaksi. Koristeluun voi käyttää vaikkapa mansikoita. Suolannälkäiselle maistuu rapea parmankinkku-melonisalaatti, joka tarjotaan balsamiviinietikan ja oliiviöljyn kera. Vesimeloni-vadelmasalaatti on kesäpäivän raikas lisäke tai alkuruoka.

Viileät melonijuomat kesään

Kesähelteellä ei keksi paljon parempaa tapaa viilentyä kuin ihanan raikas vesimelonijuoma. Kokeile esimerkiksi inkiväärillä maustettua vesimelonijuomaa, joka saa pirteän säväyksensä limestä. Raikas melonijuoma on vesimelonin hedelmälihan ja Pirkan Jaffan yksinkertaisen upea yhdistelmä. Juoman voi viimeistellä parilla mintunlehdellä. Raikkaan  hedelmäinen hunajameloni-vihersmoothie on maistuva ja terveellinen aamu- tai välipala. Jos mieli tekee erityisen hienoa melonidrinkkiä, kannattaa kokeilla mansikka-melonisohjoa korkeissa laseissa mansikoilla koristeltuna!

Tutustu monipuolisiin meloniresepteihimme alla!

Melonireseptit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Lue lisää melonista

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.